Naslovna Kultura Glumačka elita u “Noćnoj straži” u Rumi

Glumačka elita u “Noćnoj straži” u Rumi

PODELI

U Utorak, 25. septembara u Velikoj dvorani Kulturnog centra u Rumi biće odigrana predstava “Noćna straža”, Ateljea 212, sa početkom u 20.00 časova.

– sve je lažno samo je komedija stvarna –

Režija: Boris Liješević

Igraju: Nenad Ćirić, Gordan Kičić, Gorica Popović, Jelena Petrović, Bojan Žirović, Jelena Đokić, Jelena Stupljanin, Tamara Dragičević, Stefan Bundalo, Uroš Jakovljević

Cena ulaznice je 800 dinara

Radnja komada smeštena je u tridesete godine prošlog veka, likovi su uglavnom na ovaj ili onaj način dekadentni pripadnici bogatijeg sloja društva, a kroz preplitanje njihovih karaktera i životnih priča, između ostalog, oslikava se svojevrsna zakonomernost kako se upravo kad se čovek uznese u procvatu i uspehu (ili u onom što on takvim vidi) stvara klica propasti.

“U “Noćnoj straži” nailazimo na ljude kod kojih rad nije ono što omogućava život”, veli reditelj Liješević, i dodaje, “spletkarenje, manipulacije, varanje, prećutkivanje istine kvaliteti su koji obezbeđuju egzistenciju. Ko ne vlada ovim veštinama biva prognan na margine ovog čudnog sveta u kome caruju sumnjive markize, propali i posrnuli plemići, kolekcionari lažnih slika..

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here