Naslovna Kultura Glumci posvetili predstavu Marku Živiću, u kojoj je i on trebalo da...

Glumci posvetili predstavu Marku Živiću, u kojoj je i on trebalo da igra

PODELI
Foto:nova.rs

UŽICE – U prvoj podeli, kada su počele probe “Zelene čoje Montenegra“ bili su Milan Lane Gutović i Marko Živić, koji na žalost publike i kolega nisu doživeli njeno izvođenje. Zato je ovo igranje u Užicu bilo posebno dirljivo.

Zavesu 26. Jugoslovenskog pozorišnog festivala “Bez prevoda” u Užicu, spustila je predstava “Zelena čoja Montenegra” Beogradskog dramskog pozorišta u koprodukciji sa gradskim pozorištem iz Podgorice i gradom teatrom Budva. Tema predstave je istorijska i govori o prijateljstvu ratnih neprijatelja, crnogorskog kralja, tada knjaza, Nikole Petrovića i turskog visokog oficira Osman-paše.

U prvoj podeli, kada su počele probe, su bili Milan Lane Gutović i Marko Živić, koji na žalost publike i kolega nisu doživeli njeno izvođenje.

“Pre svega želim da kažem da je ovo igranje posvećeno Marku Živiću, koji nažalost više nije sa nama. Svedoci smo da mnogo naših bliskih prijatelja i kolega više nije sa nama. Moramo da se zapitamo dok žive u nama -da li smo bili dovoljno ljudi jedni prema drugima? Ova predstava upravo o tome govori o ljudskoj veličini, prijateljstvu, pomirenju, izuzetnom poštovanju, čak i kada su strane suprotstavljene. To često zaboravljamo danas, da budemo veliki, da poštujemo i čuvamo jedni druge. Mislim da će život ove predstave biti dug i nadam se uspešan” rekao je Andrija Kuzmanović koji je igrao Osman-pašu.

Predstava će u decembru biti igrana i u Podgorici i Sarajevu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here