Naslovna Kultura Godišnji koncert ANIP-a „Branko Radičević“ u Rumi

Godišnji koncert ANIP-a „Branko Radičević“ u Rumi

PODELI

Izvođački sastav rumskog Ansambla narodnih igara i pesama (ANIP) „Branko Radičević“ održaće svoj godišnji koncert u Velikoj sali Kulturnog centra „Brana Crnčević“ u petak 28. decembra u 19 časova.

Nakon svih nastupa, Festivala, putovanja, druženja, ovakav koncert je svake godine prilika da se saberu utisci i domaćoj publici prikaže sve ono na čemu je Ansambl radio u protekloj sezoni. Program koncerta činiće kako stare, tako i nove koreografije, te će Izvođački sastav, uz pomoć Narodnog orkestra, te večeri predstaviti srpsku narodnu nošnju, igru, pesmu i muziku Levča, Pirota, Kobišnice, Crnorečja i Kumanova.

Gosti koncerta biće članovi folklornog ansambla KC „Mladost“ iz Futoga. Svojim osnivanjem 1974. godine postavili su sebi cilj da neguju i i unapređuju izvorno stvaralaštvo srpskog naroda i nacionalnih zajednica Vojvodine. Ovo gostovanje označiće krunu dugogodišnjeg prijateljstva dva ansambla, kao i zajednički zadatak da na sceni prikažu tradicionalnu narodnu igru usklađenu sa savremenim zahtevima scenske umetnosti.

Pored njih, publici će se predstaviti i Pripremni sastav „Radičevića“. Pokazaće kako su se oni to upoznali sa kulturno-istorijskim nasleđem, prišli umetnosti, radili i stekli prijatelje. Dečja grupa, vođena iskustvom starijih, na sceni će spojiti prošlost sa sadašnjošću.

Ulaznice za ovaj događaj naći će se na biletarnici Kulturnog centra „Brana Crnčević“ od 24. decembra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here