Naslovna Kultura Godišnji koncert Folklornog ansambla „Branko Radičević”

Godišnji koncert Folklornog ansambla „Branko Radičević”

PODELI

 

Folklorni ansambl „Branko Radičević” će i ove godine održati godišnji koncert na kom će, uz muzičku pratnju „Narodnog orkestra” Centra za kulturu „Sirmiumart”, deo naše folklorne tradicije i svoj rad prve večeri predstaviti postave Dečjih ansambala, a druge Prvi ansambl.
Dva večernja koncerta će biti održana u 20.00 sati na igralištu „Sokolskog društva” (nekadašnjeg „Partizana”), u Sremskoj Mitrovici, a u slučaju lošeg vremena u Pozorištu „Dobrica Milutinović”. Organizator koncerta je Centar za kulturu „Sirmiumart”. Ulaz je slobodan.
Postave Dečjih ansambala održaće koncert u petak, 8. juna 2018. godine. Gosti koncerta su Kulturno-umetničko društvo „Dositej Obradović” iz Grgurevaca i društva iz Jarka, Bosuta i Šašinaca.
U subotu, 9. juna 2018. godine, koncert će održati Prvi ansambl. Srpsko kulturno-umetničko društvo „Sveti Sava” iz Šida i Ansambl narodnih igara i pesama „Đido” iz Bečeja biće gosti koncerta, čime se nastavlja dugogodišnja saradnja ova tri Ansambla u organizovanju zajedničkih koncerata folklora.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here