Naslovna Srbija GORELA STAMBENA ZGRADA U POŽAREVCU: Dva stana potpuno uništena, 2 oštećena

GORELA STAMBENA ZGRADA U POŽAREVCU: Dva stana potpuno uništena, 2 oštećena

PODELI

Sinoć se dogodio požar na Dragovačkom putu u Požarevcu, u stambenoj zgradi ,,Dekora”.

Požar se dogodio sinoć oko 19 sati. Evakuisano je pet lica i što je najvažnije, niko nije povređen. Požar je ugašen oko 1.30 časova, kazao je Mališa Tomić, komandir čete Vatrogasno-spasilačke službe Požarevac.

Gašenje požara trajalo oko šest sati. Požar je zahvatio dva stana koja su gotovo potpuno uništena.

Oštećenja su vidljiva u još dva stana. U jednom su zidovi crni od dima, dok je u drugom, usled gašenja požara, voda oštetila plafon, delimično zidove i parket.

Stanari koji su preko noći bukvalno ostali bez krova nad glavom su očajni i od jutros, zajedno sa komšijama, rade na čišćenju prostora i saniranju štete. Sva moguća pomoć im je potrebna i nadaju se, kažu, da će se veći broj komšija priključiti u toku dana i pomoći im.

Vatrogasci su došli nespremni, nisu imali svu potrebnu opremu, verovatno su mislili da nije veliki požar. Sporo je išlo gašenje, a mi smo bili nemoćni, samo smo mogli da gledamo kako naši domovi gore, kaže jedan od stanara ove zgrade.

Stanari sumnjaju da je do požara došlo kada se zapalio ugalj koji se već duže vreme nalazi u prizemlju zgrade, međutim, potvrdu ove informacije nismo uspeli da dobijemo od nadležnih.

– Uzrok se još uvek ne zna, istražne ekipe su na terenu i rade svoj deo posla, rekao je Tomić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here