Naslovna Srem Šid ,,Gospon tamburaši” i program manifestacije ,,Srem Klob-Kob Fest”

,,Gospon tamburaši” i program manifestacije ,,Srem Klob-Kob Fest”

PODELI

ŠID – Svečano otvaranje „SREMSKOG KLOB-KOB FESTA“ održaće se 20. novembra 2021. godine, u 12 časova u Slovačkom parku u Šidu.

U okviru svojih aktivnosti na promociji tradicionalnih različitosti koje proizilaze iz različitih jezika, materijalnih i duhovnih kultura, običaja, istorije i tradicije, ali i na unapređenju kvaliteta turističke ponude, Opština Šid zajedno sa Udruženjem „Sremska svinjokolja i kobasicijada Šid“ i Slovačkom nacionalnom zajednicom na teritoriji opštine Šid 20. novembra 2021. godine organizuje„SREMSKI KLOB-KOB FEST“, u okviru tradicionalne dvadeset četvrte manifestacije „Sremski svinjokolj i kobasicijada“.

To je jedinstvena gastronomsko-turistička manifestacija u Sremu koja prvenstveno promoviše da se na teritoriji opštine Šid multietičnost, multikulturalnost, suživot i tolerancija neguju godinama unazad.

Učesnici manifestacije takmiče se u brzoj obradi mesa, pravljenju i jedenju kobasica, kao i u izboru najbolje suve sremske kobasice. Manifestacija „Sremski svinjokolj i kobasicijada“ prevazilazi okvire lokalnog i nacionalnog značaja, ona ima međunarodni karakter jer okuplja ljubitelje i proizvođače kobasica i iz drugih zemalja.

Ova manifestacija okuplja veliki broj učesnika, i nekoliko hiljada posetilaca, a pored mnogobrojnih i najboljih proizvođača kobasica i suhomesnatih proizvoda, okuplja i druge izlagače i udruženja koji predstavljaju i promovišu proizvode koje su napravili sami svojim rukama, od tradicionalne hrane i proizvoda pripremljenih po starinskim receptima do autentičnih rukotvorina kojima obogaćuju kulturnu, turističku i privrednu ponudu naše zemlje.

PROGRAM MANIFESTACIJE

12h – Otvaranje manifestacije

12:30h – Takmičenje u brzoj obradi mesa

13h – Takmičenje u pravljenju kobasica

16:30h – Proglašenje pobednika

17h – Koncert tamburaškog orkestra „Gospon Tamburaši“ Novi Sad

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here