Naslovna Srem Sremska Mitrovica Grad Sremska Mitrovica planira i treću industrijsku zonu

Grad Sremska Mitrovica planira i treću industrijsku zonu

PODELI
Foto: Konstantin L/shutterstock.com

U Sremskoj Mitrovici dve industrijske zone prostiru se na više od 45 hektara građevinskog zemljišta. U zoni Sever ostalo je slobodno 4,5 hektara, a u zoni Jezero tri.

Ekonomski rast i interesovanje investitora primorali su Gradsku upravu da razmišlja o opremanju i treće industrijske zone, koja će se prostirati na oko 50 hektara uz sam autoput Beograd – Šid. Komunalno opremanje ove zone, očekuje se, počeće ove godine.

Četiri kompanije ove godine završavaju proizvodne pogone u Sremskoj Mitrovici, a u njima bi posao trebalo da nađe više od 250 radnika. Reč je o austrijskoj kompaniji Batimat, italijanskoj Labor Legno, nemačkoj Kuehne i našem Roloplast Mošiću.

Za manje od dva meseca Batimat će početi izgradnju hale u kojoj će proizvoditi termoizolacioni materijal. Oni su u industrijskoj zoni Jezero kupili parcelu od dva hektara, na kojoj će podići fabriku od 2.000 kvadratnih metara. U prvoj fazi zaposliće 80 ljudi, a inače im je plan da se razvijaju u tri faze, što će uvećavati potrebu za radnom snagom”, rekao je za e-kapiju Dmitar Stanišić, pokrajinski poslanik koji zajedno sa čelnicima Grada radi na privlačenju investitora.

Roloplast Mošić, koji proizvodi PVC i aluminijumsku stolariju, kupio je parcelu u industrijskoj zoni Sever i na površini od četiri hektara gradiće pogon od 6.000 kvadratnih metara.

U istu zonu stigla je i nemačka kompanija Kuehne, koja na tri hektara građevinskog zemljišta širi kapacitete za proizvodnju kornišona, gde će posao naći više od 50 ljudi.

“Italijanski investitor Labor Legno završava fabriku od 5.000 kvadratnih metra u kojem će, prema planu, već u martu početi proizvodnja drvenih obloga i galanterije, parketa, lajsni… U ovoj fabrici za dva meseca biće uposleno oko 50 naših sugrađana” – dodao je Stanišić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here