Naslovna Srem Sremska Mitrovica Grad Sremska Mitrovica: Prateća izuzetna destinacija Evrope

Grad Sremska Mitrovica: Prateća izuzetna destinacija Evrope

PODELI

Grad je proglašena za prateću izuzetnu destinaciju Evrope u 2017. godini kulturnog nasleđa.

Sremska Mitrovica podjednako oblikuje bogatim kulturnim životom i manifestacijama, što omogućuje raznovrsnu turističku ponudu , a turistima predstavlja poseban doživljaj.

Dobrodošli u Sremsku Mitrovicu! GRAD DUGE I SLAVNE TRADICIJE (VIDEO)

Trg Žitna pijaca, Trg Svetog Stefana i Trg Ćirie Milekića svedoče o kulturi, načinu života i arhitektonskim stilovimakoji su se razvili od kraja 18. veka. Gradski park je smešzen u samom srcu istoriskog jezgra i omiljeno je za odmor Mitrovčana i turista. U centralnom delu se nalazi Kameni cvet, jedan je od simbola Sremske Mitovice.

Srce Sremske Mitrovice: Kameni cvet koji stalno suzi

Najznačajnija destinacija leta, kako za Mitrovčane tako i za putnike namirnike je Gradska plaža, u Spesialnom rezervatu prirode Zasavica pravi je izbor tokom letnjih meseci.  Srem Folk Fest  je Međunarodni restival folklora u kojem svake godine učestvuje nekoliko stotina čuvara tradicije iz celog sveta.

Mitrovčani u čudu: Šta je to izvađeno iz Save? (FOTO)

Reprezentаtivnа crkvenа grаđevinа, crkva Svetog Dimitrija, monumentаlnih rаzmerа, sаgrаđenа je između 1781. godine i 1794. godine u centru Sremske Mitrovice. Izvedenа je u bаroknom mаniru sа elementimа klаsicizmа, posebno izrаženim u tretirаnju dekorаcije spoljnih zidovа.

Sremska Mitrovica je proglašena za prateću izuzetnu destinaciju Evrope u 2017. godini kulturnog nasleđa.

 

* Vest objavljena u sklopu projekta koji je sufinansiran iz budžeta AP Vojvodina. Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, koji je dodelio sredstva.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here