Naslovna Srem Ruma Građani Rume oslobođeni plaćanja komunalija za mart i april

Građani Rume oslobođeni plaćanja komunalija za mart i april

PODELI

RUMA: Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić kaže za naš list da je Opština iz budžeta platila račune za komunalne usluge za mart za 16.600 domaćinstava, a isto planira da učini i za april.
Ruma je po tome jedina opština u Srbiji koja je na taj način pomogla svojim građanima tokom vanrednog stanja.

– Mi smo iz buyeta za ovaj mesec izdvojili 5,6 miliona dinara da bismo svim građanima bez izuzetka platili račune za komunalne usluge i odnošenje smeća za mart, a isto ćemo učiniti i za april, kada računi dođu za naplatu – ističe Mančić.

Rumska opština prednjači po merama izdvojenim za pomoć svojim građanima tokom vanredne situacije.

– Po Izveštaju o izvršenju budžeta za prva tri meseca, realizacija je bolja od očekivane, imajući u vidu vanrednu situaciju i pandemiju – istakao je Mančić, koji kaže da je Opština prihodovala 373 miliona dinara.

Najznačajniji prihod od poreza na zarade je znatno veći nego prošle godine, te je po tom osnovu u prva tri meseca prihodovano 173 miliona dinara, dok je u istom periodu lane taj prihod bio 146 miliona.

– To je najbolji pokazatelj stanja naše opštine i privrede. Radi se, i to se vidi – kaže Mančić. – Nadamo se da vanredna situacija i pandemija neće dugo potrajati i da ćemo moći da se vratimo u normalne tokove i da naša opština nastavi putem razvoja kojim dobro ide. Izdvojili smo mnogo novca i za pomoć privredi, poljoprivredi, a podelili smo i 11.525 paketa pomoći, od toga penzionerima 7.000, ali i 3.000 paketa socijalno ugroženom stanovništvu, a delili smo pakete i porodicama s više dece, koje su dobijale i više paketa, zavisno od broja dece, ali smo i hiljadu i više paketa pomoći podelili običnom narodu, koji nisu ni penzioneri, ni gastajbajteri – kazao je Mančić, i dodao da su u petak zvanično završili podelu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here