Naslovna Srem Ruma Građevinski materijal za pet porodica Opštine Ruma

Građevinski materijal za pet porodica Opštine Ruma

PODELI

Zamenica predsednika Opštine Ruma Marija Stojčević potpisala je danas sa pet porodica ugovore o dodeli jednokratne bespovratne pomoći u građevinskom materijalu u cilju poboljšanja uslova stanovanja izbeglih lica u na teritoriji Opštine Ruma.

U pitanju je zajednički projekat Komesarijata za izbeglice i migracije i Opštine Ruma, a pomoć u građevinskom materijalu ukupne vrednosti 2.626.000 dinara dobili su: Miroslav Martinović i Saša Bojčić (potpisao ugovor u Povereništvu za izbeglice) iz Rume; Miroslav Bursać iz Hrtkovaca; Marica Krstić iz Nikinaca i Ljuba Drakulić iz Klenka.

Zamenica predsednika Opštine Ruma Marija Stojčević podsetila da je rumska lokalna samouprava u saradnji sa KIRS-om u proteklom periodu zajednički realizovala brojne projekte od značaja za građane sa izbegličkim statusom.

“Kupovane su seoske kuće sa okućnicom, građevinski materijal, montažne kuće, a sproveden je i niz projekata koji su imali za cilj ekonomsko osnaživanje izbeglih i interno raseljenih lica. Ovog puta pomoć u građevinskom materijalu dobilo je pet porodica, verujemo da će im pomoć dobro doći da unaprede uslove stanovanja i podignu nivo kvaliteta života”, rekla je Marija Stojčević i dodala da je lokalna samouprava za ovaj projekat obezbedila 10% sredstava.

Krstići iz Nikinaca jedna su od pet porodica koja je dobila sredstva po ovom javnom pozivu.

“Dobila sam pomoć u vrednosti od blizu 550 000 dinara. Zahvalna sam i Komesarijatu i Opštini Ruma, pomoć mi mnogo znači. Imam troje dece, tri đaka. Kuća u kojoj živimo je malo starija, pa ćemo građevinski materijal iskoristiti za popravku krova i izolaciju kuće. Inače, sam izbegla iz Bosne 91. godine, a u Nikince sam došla 92. godine. Ovo mi je prva pomoć, nikad ništa nisam dobila”, izjavila je Marica Krstić.

Novi pozivi namenjeni izbeglim i interno raseljenim licima tek predstoje, a juče je završen i Javni poziv za otkup seoskih domaćinstava za izbegla lica sa teritorije Opštine Ruma.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here