Naslovna Srem Sremska Mitrovica Gradi se pešačko – biciklistička staza na pružnom prelazu u Laćarku

Gradi se pešačko – biciklistička staza na pružnom prelazu u Laćarku

PODELI

Staza za bicikliste i pešake preko pružnog prelaza na ulasku u Laćarak iz pravca Sremske Mitrovice biće urađena za samo nekoliko dana.

Radovi na izgradnji pešačko – biciklističke staze počeli su danas, a odmah je radove na terenu obišao gradonačelnik Sremske Mitrovice Vladimir Sanader. Nakon ove staze biće urađeno isto i na pružnom prleazu u Maloj Bosni.

Obišvši radove gradonačelnik je podsetio da je kolovoz na prelazu saniran prošle godine i istakao da će nakon izgradnje staze pomenuti pružni prelaz biti potpuno bezbedan za sve učesnike u saobraćaju.

Sirmiuminfo

Kako je rekao Vladimir Sanader, gradonačelnik Grada Sremska Mitrovica: „Na pružnom prelazu Laćarak od kako je kolovoz saniran protekle godine ostalo je da se uradi prelaz za pešake i bicikliste preko pruge što je već godinama veliki problem meštana Laćarka. Mi smo se sa predstavnicima vlade Republike Srbije dogovorili da rešimo ovaj pružni prelaz za pešake i da rešimo prelaz Mala Bosna i to uskoro jer su poznati izvođači i urađena je nabavka, a ostali su još neki tehnički detalji da se razrše. Očekujem da i taj pružni prelaz Mala Bosna, sve sa kolovozom i po projektu sa gumenim panelima, bude rešen u narednom periodu. Ovo je izuzetno bitno jer je veoma teško da pešak pređe preko pruge pogotovo su naši stari sugrađani imali velike probleme. Sa Železnicama Srbije rešavamo ovaj problem, značajni pružni prelazi su u dosta dobrom stanju, osim Male Bosne većina njih je rešena, a rešićemo i drugi prelaz u Laćarku u Železničkoj ulici s obzirom da je tamo i kolovozni deo prelaska preko šina u lošem stanju, ali je to mnogo manje frekventan prelaz nego što je ovaj prelaz i u Maloj Bosni. Sa ova dva prelaza i prelazom u Železničkoj ulici ćemo praktično sve ono što nam je frekventno rešiti sa Železnicama i na taj način ćemo povećati bezbednost građana, pešaka i biciklista. Ovo će biti urađeno na jedan pravi moderan način sve po pravilima struke. Inicijativom Grada, inicijativom Vlade Republike Srbije zajedno smo na sastanku u Pećincima sa ministarkom Zoranom Mihajlović upravo, pored svih drugih stvari, dogovorili i ovaj prelaz tako da ćemo rešiti sve one goruće stvari sa železnicom koje je trenutno imamo. Radovi će biti gotovi za par dana, biće urađene pristupne staze sa jedne i sa druge strane, tako da ćemo sada imati komotnu širinu na ovom prelazu i za bicikliste i za pešake spojićemo sa pešačkom stazom koja vodi ka gradu i ka Laćarku.”

Dužina kompletne staze ukupno je 145 m, a na delu pružnog prelaza je proširenje u širini 2,25 m, na ostalom delu trase širina je 1,8 metara. Na delu iz pravca Laćarka i na drugoj strani radi se po propisu usporena barijera gda će oni biti usporeni i usmereni da se zaustave, stanu i bezbedno pređu železničku prugu, dodao je Sanader.

Radovi u Laćarku i u Maloj Bosni biće realizovani u saradnji sa „Železnicom Srbije”. Prema njegovim rečima radovi u Laćarku će biti završeni u roku od nekoliko dana, vrednost istih je oko 1,5 miliona dinara, a finansirani su upravo od strane „Železnica Srbije”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here