Naslovna Dogadjaj Gradi se pešačko-biciklistička staza od Vašice do Šida

Gradi se pešačko-biciklistička staza od Vašice do Šida

PODELI
Foto: ekapija

U Vašici je počela izgradnja pešačko-biciklističke staze između ovog naseljenog mesta i Šida. Prema rečima predsednika MZ Vašica, Miloša Markovića, staza u dužini oko jednog kilometra spojiće se sa postojećom stazom iz pravca Šida, što će značajno doprineti povećanju bezbednosti u saobraćaju.


– Jedan od većih problema za pešake i bicikliste predstavljao je nedostatak staze na veoma prometnom putu između Vašice i Šida. Zarad bezbednosti u saobraćaju, Savet Mesne zajednice Vašica, uz podršku lokalne samouprave, realizovao je izgradnju pešačko-biciklističke staze. Očekujemo da radovi na stazi budu završeni do kraja meseca i time će meštani na jedan daleko bezbedniji način moći da se kreću između ova dva naseljena mesta – izjavio je Miloš Marković.


Pored pešačko-biciklističke staze u MZ Vašica, pored redovnih aktivnosti uređenja javnih površina, u toku su radovi na čišćenju kanalske mreže, saniranju divljih deponija, uređenju atarskih puteva, bušenju bunara, a privodi se kraju i adaptacija OŠ Vuk Karadžić, navodi se na sajtu opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here