Naslovna Ekonomija Gradnja Fruškogorskog koridora kreće početkom maja

Gradnja Fruškogorskog koridora kreće početkom maja

PODELI
Ilustracija (Foto: Stockr/shuttersdtock.com)

Gradnja Fruškogorskog koridora počeće prvh dana maja, najavljeno je na sastanku predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislava Momirovića, saopštila je vlada Vojvodine.
Mirović je naveo da da je Pokrajinska vlada izdala dozvolu za postavljanje gradilišnog kampa, ocenjujući da je ovo važna vest za Rumu, Irig, Petrovaradin i Novi Sad, za privredu, građane, transport robe i bolju povezanost.
Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi bilo je reči i o pripremi projektne dokumentacije za izgradnju auto-puta Novi Sad-Zrenjanin-Beograd, o izgradnji brze saobraćajnice koja će povezati Sombor i Kikindu, kao i o podršci Pokrajinske vlade realizaciji projekta brze pruge od Novog Sada do granice sa Mađarskom.

Dogovoreno je i da bude formirana radna grupa za izgradnju biciklističke staze od Novog Sada do Beograda, na staroj trasi puta, kao i od Petrovaradina do Beočina, što će biti realizovano zajedno sa lokalnim samoupravama. Bilo je reči i o nastavku rekonstrukcije puta Begeč-Bačka Palanka, priključku deonice Opovo – Debeljača na državni put, kao i o rekonstrukciji puta od Sremskih Karlovaca do Petrovaradina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here