Naslovna Vojvodina Gradonačelnik Bakić: “Subotica zablistala novogodišnjim sjajem”

Gradonačelnik Bakić: “Subotica zablistala novogodišnjim sjajem”

PODELI
Foto: blic.rs

Postavljanjem svetleće fontane, saonica uz Deda Mraza, svetlećih labudova, srca, lampiona, lančanica, pahulja, valjaka u boji zastave Srbije, 3D paketića, raskošne novogodišnje jelke pred ukrašenim stubovima Narodnog pozorišta Subotica je upotpunila novogodišnju dekoraciju i grad učinila magičnim.

U duhu praznične čarolije najviše uživaju najmlađi ali radost koju mame razni ukrasi sa svih strana grada nesumnjivo prija svima.

Prema rečima gradonačelnika Stevana Bakića Subotica božićno-novogodišnje praznike dočekuje svetlija nego ikad.

Potrudili smo se da nabavkom nove dekoracije što lepše ukrasimo subotičke trgove šetališta i ulice kako bi naš grad zablistao novogodišnjim sjajem. Ulepšani su i kružni tokovi. Tako su 3D slova dobili kružni tokovi Jug i Kelebija, a valjci u bojama zastave postavljeni su duž značajnijih saobraćajnica u gradu, poput Palićkog, Beogradskog i Senćanskog puta, i na Aleji Maršala Tita – kaže Stevan Bakić.

Novogodišnjom dekoracijom ukrašeni su i Trg republike, Trg slobode, Trg Sinagoge, Trg Jakaba i Komora, Trg žrtava fašizma i Franjevački trg, Korzo, ulice Matije Gupca, Štrosmajerova, Dimitrija Tucovića, Aleja Maršala Tita, Petefi Šandora, Rudić ulica, Đure Đakovića, Maksima Gorkog, Petra Drapšina, Cara Dušana, i šetalište u naselju Prozivka.

U subotičku prazničnu idilu uklopile su se i novogodišnjim dekoracijama ukrašene drvene kućice tradicionalnog zimskog božićno-novogodišnjeg vašara koji već dve sedmice gostima Subotice i njenim građanima nudi sve ono što podrazumevaju predstojeći praznici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here