Naslovna Srem Gradonačelnica Sremske Mitrovice: “Naše građene interesuje uređenje gradske i seoske infrastrukture”

Gradonačelnica Sremske Mitrovice: “Naše građene interesuje uređenje gradske i seoske infrastrukture”


SREMSKA MITROVICA – Sremska Mitrovica je grad koji u svom sastavu ima čak 24 sela, što zahteva ravnomeran razvoj gradske i seoske sredine. Od prošle godine na čelu Sremske Mitrovice je Svetlana Milovanović.

Ovo je prvi put da Grad vodi gradonačelnica, ali je takođe na čelu ove lokalne samouprave kao predsednica skupštine opštine bila jedna žena, Marija Prokop. Gradonačelnica Milovanoć istakla je prednosti života u gradu poput Sremske Mitrovice.

“Sremska Mitrovica je lep grad, prostire se kroz Srem i Mačvu, imamo reku Savu. Ali to nisu jedine prednosti života u našem gradu. Na prvom mestu je oporavljena privreda, jer ljudi mogu da rade. Ali postoje određena merila po kojima Ujedinjene nacije ocenjuju idealan grad za život, do sto hiljada stanovnika, na velikoj reci ili plovnoj vodi, u blizini velikog grada i auto-puta, sa bogatim kutlurno-istorijskim nasleđem. Sva ova merila mi ispunjavamo”, kaže gradonačelnica Milovanović.

Sremska Mitrovica se nalazi na auto-putu Beograd – Zagreb, a na njenoj teritoriji se gradi i auto-put prema Sarajevu, kao i buduća brza saobraćajnica od Loznice prema Novom Sadu. Bogato kulturno-istorijsko nasleđe ogleda se pre svega u Sirmijumu, ali i u običajima, hrani i radonisti Srema i Mačve, dok su Beograd, Novi Sad i granica sa Hrvatskom i BiH udaljene svega pedesetak minuta.

“Sremska Mitrovica ima najvišu stopu nezaposlenosti od 1989. godine. U maju ove godine je Svetska banka izašla sa podatkom da je nezaposlenost u našem gradu svega 3,5 procenta. Grad je sada u mogućnosti posle više decenija da se bavi uređenjem, izgradnjom škola, hoćemo da obnavljamo i dograđujemo našu Opštu bolnicu i neprestano ulažemo u gradsku i seosku infrastrukturu, a to je ono što naše građane interesuje”, dodala je gradonačelnica Svetlana Milovanović za Sremska Mitrovica živi.

Prethodna vestIsključenje vode u Belegišu u ponedeljak
Sledeća vestTunel “Iriški venac” – budući najveći tunel u Srbiji (VIDEO i FOTO)

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here