Naslovna Srem Ruma Gradska deponija u Rumi biće zatvorena

Gradska deponija u Rumi biće zatvorena

PODELI
Foto: ekapija

RUMA: Opština Ruma bi vrlo brzo mogla da se priključi Sremskoj Mitrovici i Šapcu i da svoje smeće odlaže na Regionalnoj deponiji Srem–Mačva.

Prvi sastanci i razgovori su održani, administativne procedure su pokrenute, pa je tako mitrovačka Skupština usvojila odluku da opština može da se priključi Regionalnoj deponiji lociranoj nadomak Jarka.

Predsednik opštine Ruma Slađan Mančić je rekao da su ostale da se definišu još neke pojedinosti, posle čega će uslediti i potpisivanje ugovora, te da je lokalna samouprava odlučna da i taj veliki problem reši.

  • Molim građane za strpljenje, jer to nije mali problem, već višedecenijski, ali i nešto što će biti aktuelno još neko vreme. Ono što je sigurno je da ćemo ubrzo prestati da odlažemo smeće na gradskoj deponiji, koja je možda trebala biti zatvorena pre deceniju- ocenio je Mančić.

On je istakao da deponiju moraju zasuti, obezbediti, uraditi sve ono što propisi nalažu.

  • Mi smo za to spremni. Izdvojićemo i sredstva iz opštinskog buyeta, ali ćemo konkurisati za novac i kod nadležnog ministarstva. Za početak prestajemo da odvozimo smeće na gradsku deponiju, a potom krećemo i u zatvaranje iste- rekao je prvi čovek rumske lokalne samouprave.

Odvoženje smeća u Jarak je značajno sa više aspekata, ali je

potrebno uložiti i dodatna sredstva u JP „Komunalac„ kako bi se ispoštovali svi standardi separacije i pravilnog odlaganja smeća.

  • Logično je da se mi uključimo u regionalnu deponiju Srem -Mačva u Jarku, naši kamioni tuda i prolaze kada odvoze smeće iz velikih sela rumske opštine. To sigurno odgovara i samom „Komunalcu„, skraćuje se put. No, kada budemo prešli na regionalnu deponiju ne može se samo pričati o finansijskoj dobiti. Imaćemo i dodatne troškove, najviše u samom „Komunalcu„, gde je potrebno izgraditi platoe za razvrstavanje smeća, obezbediti dodatna prevozna sredstva i kontejnere za odvoženje smeća van teritorije naše opštine- napominje Mančić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here