Naslovna Srem Inđija Gradski bazen u Inđiji i ove godine sa novim sadržajima

Gradski bazen u Inđiji i ove godine sa novim sadržajima

PODELI

Prema planu rada Ustanove Sportski centar(USC) nova letnja sezona na gradskom bazenu počeće 15. juna, a posetioce će i ove godine dočekati novi sadržaji. U toku je izgradnja hidromasažnog bazena kao i uređenje platoa između tobogana i kafića. Novi bazen će zauzimati oko 30 kvadrata i imaće hidromasažere sa donje i bočne strane, dok će proširenje platoa imati dvostruki značaj, kao prvo zemlja se više neće spirati prilikom padavina i prljati bazen, a sa druge strane dobiće se veći prostor za ležaljke i uređena travnata površina.

Radove je obišao predsednik opštine Inđija Vladimir Gak koji je tom prilikom rekao da je ovo nastavak ispunjenja obećanja datog građanima. „Mi se zaista trudimo da pružimo atraktivne sadržaje za sve posetioce vodeći računa pre svega o bezbednosti ali i održivoj funkcionalnosti poslovanja bazena. Rekordna prošlogodišnja poseta pokazuje da su se ulaganja pokazala opravdanim i mi nastavljamo istom dinamikom“.

Prema podacima Ustanove Sportski centar, prošlu sezonu inđijski bazen je posetilo 54 hiljade građana, što je najveći rekord od kako bazen radi. Direktor ove ustanove Ilija Trbović smatra da je taj rekord moguće oboriti ako se poklope svi činioci koji utiču na rad.

„Ako nam vreme dozvoli siguran sam da ćemo napraviti istorijski uspeh posećenosti, imajući u vidu kakve sve sadržaje nudimo ove godine. Mi se trudimo da svim posetiocima obezbedimo najbolje uslove za odmor i uživanje a za naredne godine imamo dosta ideja koje planiramo realizovati i učiniti naš bazen još atraktivnijim“.

Plan za narednu sezonu jeste renoviranje korita bazena koje je na pojedinim mestima napuklo, zbog čega voda otiče.

Inače, pre nekoliko dana ispravljena još jedna u nizu neracionalnih odluka prethodne vlasti. Naime, cena vode namenjena za gradski bazen bila je na nivou cene za privredu, a sada je smanjena četiri puta i iznosi 10 dinara. Time se racionalizuju troškovi i omogućava redovno izmirenje računa za vodu i što je najvažnije, ustanova se ne uvodi u dubiozu i potencijalnu blokadu zbog nemogućnosti servisiranja obaveza.

Da podsetimo, prilikom smene rukovodstva Sportskog centra dug za vodu je iznosio nekoliko miliona dinara a tadašnji direktor nije imao ni svoju kancelariju odakle bi vodio ustanovu, što pokazuje kakav odnos je prethodno rukovodstvo imalo prema građanima opštine Inđija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here