Naslovna Srem Ruma Granični prelaz Batrovci: SKRIVENI MIGRANTI, “FANTOMKE”, REVOLVER

Granični prelaz Batrovci: SKRIVENI MIGRANTI, “FANTOMKE”, REVOLVER

PODELI

Proteklog vikenda na graničnom prelazu Batrovci zaplenjeni revolver i dve „fantomke“ i osujećen pokušaj četvorice migranata da ilegalno pređu državnu granicu sakriveni u kamionskom tovaru.

Revolver kalibra 9mm „P.A.K.“ zaplenjen je 5. novembra 2017. godine, prilikom detaljne kontrole automobila „Opel Astra“ bugarskih registarskih oznaka, na izlazu iz zemlje.

Prema saopstenju Uprava carina, pištolj u kožnoj futroli sa manevarskom municijom pokušao je da prokrijumčari 39-godišnji bugarski državljanin, koji je putovao sam i na prethodno pitanje carinika, odgovorio da nema ništa da prijavi za kontrolu.

Tokom fizičkog pregleda automobila, ispod vozačkog sedišta pronađen pištolj napunjen manevarskom municijom,  u pregradi vozačevih vrata bila otkrivena i  „fantomka“, a jedan identičan odevni predmet bio je sakriven i u fabričkoj šupljini štop-svetla.

Dan ranije su zahvaljujući mobilnom skeneru, u kamionskom tovaru otkrivena četiri mladića iz Avganistana. Analizom slike sa skenera, među aluminijumskim profilima, kojima je bio natovaren bugarski kamion na putu ka Francuskoj, uočene su četiri ljudske siluete. Fizički pregled je potvrdio da se u prikolici bugarskog kamiona kriju četvorica mladih migranata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here