Naslovna Hronika “GROBLJE NAM JE KAO DRUGA KUĆA” Zbog PIJANOG VOZAČA u “audiju” Radovan...

“GROBLJE NAM JE KAO DRUGA KUĆA” Zbog PIJANOG VOZAČA u “audiju” Radovan ostao bez ćerkice i oca

PODELI

“Pokušavamo da živimo normalno koliko-toliko, odlazimo na posao. Svaki dan odlazimo na groblje, koje nam je, kako kaže supruga, postalo kao druga kuća.”

U saobraćajnoj nesreći 15. septembra poginuo je Vojin (77), a dve nedelje kasnije u bolnici je preminula i desetogodišnja Dajana. Zbog sumnje da je pijan naleteo na njihov auto svojim “audijem A4”, uhapšen je Vladimir P. (32) iz Inđije.

Porodica Ćirić juče je dala 40-dnevni pomen devojčici.

– Pre dve nedelje dali smo pomen dedi, sada njoj. Svaki dan smo na groblju, jer nam nekako bude lakše kad odemo da obiđemo ćerkin i grob mog oca… – kaže Radovan za naš list sa tugom u glasu.

Osvrćući se na istragu kobne saobraćajne nesreće, on dodaje da je Vladimiru P. produžen pritvor do 15. novembra, kao i da se čekaju nalazi saobraćajnih veštaka i odbukcioni nalazi, te da se saslušavaju svedoci.

– Očekujem da čovek koji ih je ubio dobije maksimalnu kaznu propisanu zakonom. Ipak, koliko god da dobije, nama njih ne može vratiti, ali osetićemo barem da postoji neki delić pravde – dodaje Radovan.

Podsećanja radi, saobraćajna nesreća dogodila se u nedelju 15. septembra na raskrsnici ulica Kralja Petra Prvog i Branka Radičevića u Inđiji, kada se “audi A4” kojim je upravljao Vladimir P. sudario sa “renoom klio” u kojem su se nalazili Vojin Ćirić i njegova unuka. Prvi rezultati istrage pokazali su da je do nesreće došlo kada je Vladimir P. na raskrsnici prošao na crveno svetlo i tom prilikom udrario u levu bočnu stranu “renoa”. Vojin Ćirić je stradao na licu mesta, dok je njegova unuka, koja je sedela na zadnjem sedištu, preminula dve nedelje kasnije u bolnici. Ovoj stravičnoj nesreći prisustvovalo je više ljudi zaposlenih u okolini raskrsnice, koji su i dalje prestravljeni zbog onoga što su videli, a koji su pritrčali u pomoć ljudima.

Pijan usmrtio dedu i unuku: Vladimir P.
Pijan usmrtio dedu i unuku: Vladimir P.

– Ne biste verovali kakav je to udarac bio. Prašina se digla do centra, “reno” je od siline udarca leteo još 50 metara, a “audi” je nastavio pravo i probio bankinu. Odmah sam pritrčao ljudima u “renou”, u isto vreme pritrčala je i devojka koja je radila na pumpi. Video sam da vozač ne daje znake života, ali tek kada mi je radnica sa pumpe rekla, video sam da je pozadi devojčica… – ispričao je jedan od očevidaca tragedije.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here