Naslovna Magazin Zdravlje Grujičić hoće da zabrani brzu hranu u blizini škola: “Gojaznost dece je...

Grujičić hoće da zabrani brzu hranu u blizini škola: “Gojaznost dece je u porastu”

Foto:Shutterstock/Maria Sbytova

“Brza hrana je opasna kao droga. Kao što su zabranjene kockarnice u blizini škole, tako trba biti zabranjena i brza hrana”, izjavila je ministarka Danica Grujičić govoreći o problemu gojaznosti kod dece

Ministarka zdravlja Danica Grujičić danas je pokrenula neke od bitnih tema. Jedna od njih je sve veća gojaznost kod deca, zbog čega želi da se u našoj zemlji zabrane restorani brze hrane u blizini škola.

U poslednjih 30 godina broj ljudi sa prekomernom težinom je veoma porastao. U Srbiji je svaka peta osoba gojazna, a svaka treća teži da to postane. Posebno je važno istaći da je ovaj broj u znatnom porastu kod dece, a kako kaže ministarka, prema procenama koje je sprovelo ministarstvo zdravlja, taj broj ide i preko 30 odsto.

“Imamo procenjeno da preko 30 odsto naše dece ima problem sa prekomernom težinom. Brza hrana je opasna kao droga. Mi radimo na tome da se obnovi Čigota. to je jedna od retkih institucija koja se bavila tim problemom, a posebno je imala program za decu”, rekla je Grujičić koja je potom istakla da brza hrana ne bi trebalo da postoji u okolini škole.

“Kao što su zabranjene kockarnice u okolini škola, tako treba biti zabranjena i brza hrana. Bilo bi super kada bismo decu mogli da hranimo u školi, da imamo neki ketering”, rekla je Grujičić gostujući na Pinku.

IZVORb92.net
Prethodna vestHaos na KiM: Kurtijevi specijalci upali u fabriku u Zubinom Potoku; zabranjen ulaz
Sledeća vestUhapšen zbog teške krađe u Sremskoj Mitrovici

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here