Naslovna Srem GSP uvodi liniju do Čortanovaca, prvi polasci na jesen

GSP uvodi liniju do Čortanovaca, prvi polasci na jesen

PODELI

JGSP “Novi Sad” pokrenuo je proces registracije linije između Novog Sada i Čortanovaca, čime bi višemesečni problemi stanovnika ovog mesta, koji su nastali obustavljanjem železničkog saobraćaja, trebalo da budu rešeni, saznaje 021.rs.

Obustavljanje železničkog saobraćaja između Novog Sada i Beograda izazvalo je nezadovoljstvo građana. Taman kad je železnički saobraćaj na ovoj relaciji “živnuo”, što zbog relativno brzog putovanja između dva grada, što zbog jeftinijih karata, odlučeno je da se prevoz obustavi. Razlozi – radovi na pruzi kod Stare Pazove i izgradnja vijadukta i tunela kod Čortanovaca. Nakon toga, žitelji na tromeđi Sremskih Karlovaca, Inđije i Iriga ostali su odsečeni od najvećeg vojvođanskog grada. Odmah su se požalili meštani Čortanovaca i Banstola da je dolazak do Novog Sada, osim ako nemaju automobil, praktično nemoguć. Zbog toga su veoma brzo i uputili peticiju GSP-u u kojoj traže liniju do Banstola, a iz vrha pokrajinske vlasti stigla je i “naredba” da to pitanje moraju da reše Novi Sad i Inđija. Kako u GSP-u kažu za 021.rs, autobuska linija do Čortanovaca nalazi se u kategoriji međumesnih, zbog čega je prilikom njenog uvođenja prvo bilo potrebno da se uradi usaglašavanje sa međumesnim autobuskim linijama drugih prevoznika koji obavljaju linijski prevoz na području Novog Sada, Sremskih Karlovaca i Inđije.

“Usaglašavanje međumesnih redova vožnje održano je u prvoj polovini aprila. Poštujući sve navedene odredbe JGSP ‘Novi Sad’ je dostavio predloge novih međumesnih redova vožnje, te je sa drugim prevoznicima, koji obavljaju linijski prevoz putnika, uspeo bez prigovora da usaglasi novu liniju Novi Sad  (autobuska stanica) – Sremski Karlovci Čortanovci (centar), navode u GSP-u. Dodaju i da sada sledi postupak registracije, pa se, u skladu sa rokovima, prvi autobusi do Čortanovaca očekuju na jesen.  Kako je prethodno rečeno, posao na obnavljanju pruge, te izgradnja vijadukta i tunela, “jedan od najkomplikovanijih projekata u ovom delu Evrope”. Zbog svega toga, iz vlasti poručuju da građani ne bi trebalo da očekuju da će vozovi između Novog Sada i Beograda prolaziti pre 2021. ili čak 2022. godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here