Naslovna Magazin Auto Gužve na granicama – koliko se čeka na Gradini, Preševu i Horgošu

Gužve na granicama – koliko se čeka na Gradini, Preševu i Horgošu


Letnja turistička sezona donela je pojačanu frekvenciju saobraćaja na putevima u Srbiji i graničnim prelazima. Na naplatnim stanicama na auto-putevima nema zadržavanja vozila, dok su na nekim graničnim prelazima zadržavanja za putnička vozila do 30 minuta, a teretna oko tri sata.

Na graničnom prelazu Batrovci zadržavanja su oko 30 minuta, a granična policija navodi da tom vremenu treba dodati i vreme koje se provodi na hrvatskim prelazima, a koje se u danima pojačanog saobraćaja najčešće meri satima.

Uprava granične policije navela je da se na graničnom prelazu Gostun ka Crnoj Gori sa srpske strane čeka oko 30 minuta, objavio je AMSS.

Na prelazu Kelebija ka Mađarskoj putnička vozila čekaju oko pola sata, a teretna oko tri sata na izlaz i oko pola sata ulazu u Srbiju.

Na prelazu Preševo ka Severnoj Makedoniji čekanja su oko 30 minuta.

Kako javlja reporter RTS-a, pojačan je intenzitet saobraćaja na južnom kraku Koridora 10 u oba putna pravca.

Više vozila je na izlazu iz Srbije ka Severnoj Makedoniji, gde se na graničnom prelazu Preševo formiraju kolone.

Veće gužve se očekuju tokom vikenda, a kao alternativni prelaz putnicima se savetuje granični prelaz “Prohor Pčinjski”, gde su zadržavanja manja.

Na graničnom prelazu Gradina ka Bugarskoj zadržavanja su pola sata.

Za putnička vozila na prelazu Horgoš ka Mađarskoj čeka se oko pola sata, a teretnjaci na izlaz iz Srbije čekaju oko tri sata.

Na prelazu Šid ka Hrvatskoj čekanja su oko pola sata, a na Bačkom Bregu ka Mađarskoj oko 15 minuta.

Na prelazu Špiljani ka Crnoj Gori čeka se oko pola sata, kao i na prelazu Sremska Rača ka Bosni i Hercegovini.

Na prelazu Bačka Palanka ka Hrvatskoj za putnička vozila čekanje je 15 minuta a za teretnjake do pola sata, kao i na graničnim prelazima Bogojevo i Kladovo.

Na graničnom prelazu Badovinci ka BiH čeka se oko 30 minuta, a na prelazu Mali Zvornik putnička vozila čekaju 15 minuta, a teretnjaci oko 30 minuta, dok se na prelazu Uvac na izlaz čeka pola sata, a na ulaz u Srbiju 15 minuta.

Na graničnom prelazu Kotroman ka BiH zadržavanje je oko 30 minuta.

Na Vatinu, graničnom prelazu ka Rumuniji, putnička vozila na izlazu čekaju oko 15, a na ulazu oko 30 minuta, što je slučaj i sa teretnjacima.

IZVORrts
Prethodna vestU nedelju “poslastica” za mališane
Sledeća vestNa prodaju građevinsko zemljište u radnoj zoni u Inđiji

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here