Naslovna Deca „Haos Animatori” i more dece u Sremskoj Mitrovici

„Haos Animatori” i more dece u Sremskoj Mitrovici

PODELI

Sremska Mitrovica – Žurka „Haos Animatora” izazvala je veliko interesovnaje dece u našem gradu. Na Gradskom trgu se okupilo više stotina dece i uživalo u programu.

Program nastupa „Haos Animatora” iz Novog Sada bio je sastavljen od takmičarskih igara, plesno-koreografskog dela i žonglerskog dela sa vatrenim i LED rekvizitima. Događaju je prisustvovalo više стотина dece spremnih za dobru zabavu i veselu atmosferu iz Sremske Mitrovice i šire.

Animacija je širok pojam i ostavlja prostora za razne veštine od Kapoere preko borilačkih veština, žongliranja, igranja sa vatrom. Našim gradskim trgom prošetali su džinovi na štulama, a deca su brojala koliko njihovih koraka stane u jedan džinov.

Ova grupa jedna je od najvećih ekipa u Srbiji koja se bavi animacijom u koju je uključeno dvadesetak ljudi. Njihov jedini cilj je da na dečijim licima nacrtaju osmehe. Zato su pravili i zanimljive figure od balona u obliku kućnih ljubimaca.

Na mitrovačkom Trgu Ćire Milekića u jednom trenutku su nastupali našminkani klovnovi u drugom su bili sportski animatori, a šminkali su decu u maske u koje su oni želeli. Tako su dečaci bili spajdermen, a devojčice su uglavnom želele da budu našminkane kao mace.

Pored toga u večernjim satima usledio je „Led i Fire” šou – Led i vatreni šou, doza adrenalina koji ni odrasle nije ostavila ravnodušnim.

Iako nisu profesionalni žongleri uživaju u tome da pokloniti deci neku takvu animaciju. Ne postoji koreografija, postoji bezbroj igara za decu i svaka žurka je drugačija.

Jedan od osnivača i pokretača ideje jeste Marko Haos, momak koji se našao u raznoraznim ulogama počev od gutanja vatre, žongliranja, klizanja do uloge vaspitača, trenera i koreografa. Kako kaže Marko Haos: „Naš cilj je da svako dete uključimo da bude deo našeg druženja i gledamo da se svakom našem gostu pruži jednako pažnje. Čemu služe žurke – da se pravi Haos!!! ”

„Haos Animatori” su ekipa drugara koju poznaje ceo grad, pogotovo najmlađi stanovnici i koja se bavi organizovanjem festivala širom zemlje. Poslednje tri godine u gradovima Srbije održavaju svoju „Beyond the sea” turneju, na koju učesnici, od grada do grada putuju auto stopom time samo podižući nivo svoje avanture.

Ovoga puta nastupili su u našem gradu na veliku radost dece.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here