Naslovna Srem Ruma HealthCare Europe u Rumi počinje izgradnju trećeg pogona

HealthCare Europe u Rumi počinje izgradnju trećeg pogona

PODELI

Počinje izgradnja trećeg proizvodnog pogona kinesko-danske kompanije za proizvodnju memorijske pene HealthCare Europe, koja će u rumsku Industrijsku zonu uložiti više od 10 mil EUR. Ovaj investitor, inače, u Srbiji posluje već tri godine, dosad je realizovao dve od najavljene četiri faze i dogodine će – pored već angažovanih 600 – zaposliti još najmanje 300 radnika.

Kako je najavljeno, završetkom treće faze fabrika u kojoj se proizvode dušeci, naddušeci i jastuci od memorijske pene će, pored dve postojeće hale, tokom 2019. dobiti još jednu, pa će se proizvodnja obavljati na površini od čak 70.000 kvadrata.

Afrodite Mode Collection planira gradnju novog pogona u Rumi

– Takozvani zemljani radovi su već završeni i čekamo još neke dozvole, pa da započnemo izgradnju. Od početka godine smo završili drugi pogon na 10.000 kvadrata, a kada okončamo sve četiri faze koje smo najavili još na početku poslovanja u Rumi, bićemo jedna od najvećih fabrika u Srbiji – kaže direktor HealthCare Europe i zastupnik investitora Aleksandar Podravac, i precizira da je čak 98% proizvodnje namenjeno izvozu, odnosno evropskom i tržištu SAD.

Inače, investitor je prvobitnih 5,6 hektara dobio bez naknade, na osnovu Elaborata o opravdanosti otuđenja građevinskog zemljišta i u skladu sa Planom zapošljavanja 225 radnika. Veoma brzo se, međutim, ispostavilo da im ta površina neće biti dovoljna, pa su kupili dodatnih 3,2 hektara.

Tuneli kroz Frušku goru izazov i za ruske stručnjake

– Vrednost naše ovogodišnje proizvodnje dostiže 25 mil EUR, a već dogodine očekujemo da će taj bilans biti udvostručen. Imamo mnogo razloga za zadovoljstvo, ali nastavljamo ulaganja i proširivanje kapaciteta jer nam je cilj još veća dobit – kaže Podravac, i podseća na to da će sve četiri faze investicionog ciklusa koštati oko 50 mil EUR, uz zapošljavanje čak 1.200 ljudi.

Konkurs za nove radnike je već otvoren, a kompanija je organizovala prevoz za zaposlene iz ostalih, mahom okolnih opština.

Pogon ove firme u Kini se prostire na čak 400.000 kvadrata. Tokom poslednjih nekoliko godina su pozicije u matičnoj zemlji ojačali plasiranjem novog brenda pod nazivom Mlily, a Aleksandar Podravac najavljuje da će deo proizvodnje za evropsko tržište biti premešten upravo u Rumu.

Inače, HealthCare Europe je 2012. nastao u Novom Sadu, kao rezultat zajedničkog ulaganja danske kompanije EverRest i kineskog HealthCare, svetskog lidera u proizvodnji memorijske pene.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here