Naslovna Srem Šid HEROJ BERKASOVA: Mladi golman Goran Stojadinović

HEROJ BERKASOVA: Mladi golman Goran Stojadinović

PODELI

Berkasovo, naselje u opštini Šid u Sremskom okrugu, dobilo je novog heroja! Mladi Goran Stojadinović proglašen je za najboljeg golmana u Srbiji i regionu u takmičenju “Sportifico tim sezone”, na osnovu aplauza i glasova korisnika ove sportske društvene mreže koja broji preko 8.000 članova.

Osim talenta, vrednog rada, analize svojih rezultata koje redovno deli sa drugim korisnicima na “Sportifico” mreži, Goran ima izuzetnu podršku Berkasovu i celom Šidu, zahvaljujući čemu je 17-godišnji član FK Jednota dobio više od 20.000 glasova i zaslužio ovo priznanje.
– Dve godine imam profil na mreži, uz preko 300 objava sa mojih mečeva koje redovno delim. Nisam se nadao ovakvoj podršci, ali sam na noj beskrajno zahvalan svojim kolegama iz ekipe, trenerima, roditeljima, prijateljima iz celog Srema bez kojih ovo ne bi bilo moguće – rekao je Stojadinović.
Na rukama narandžaste adidas rukavice, golmanski dres iste boje, ali u srcu je kolorit nešto drugačiji.
– Navijam za Partizan, a crno-beli su mi omiljeni klub od malena. Vladimir Stojković je neko ko mi je profesionalni uzor i san mi je da jednog dana postanem profesionalni golman i ostvarim bar deo onoga što je moj idol ostvario. Od stranih igrača, najviše volim da gledam Đanluiđija Bufona, i jedva čekam da vidim kako će da se snađe u PSG. A od ostalih, najviše pratim Aleksandra Prijovića iz PAOK-a – ističe Goran.
Na pitanje zašto je izabrao da bude golman i zašto baš fudbal, na licu dečaka iz Berkasova pojavljuje se osmeh.
– Zavoleo sam fudbal uz drugare iz ulice u mom selu, gde sam i napravio prve korake. A što se golmana tiče, pa oduvek sam voleo da izvodim parade, da se bacam i da branim. Nekako je to išlo prirodno.
Fudbalom je počeo da se bavi sa 10 godina, a sa Jednotom je osvojio kadetsku ligu Srema 2 prošle sezone, dok ove brani za prvi tim i paralelno u kadetima.
– Sa 17 godina sam postao golman prvog tima FK Jednota, na šta sam ponosan, a naš zajednički cilj je viši rang takmičenja za koji se borimo. Verujemo u sebe, ali idemo korak po korak – navodi Stojadinović.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here