Naslovna Dogadjaj Higijenski paketi za 163 novorođenčeta

Higijenski paketi za 163 novorođenčeta

PODELI

Opština Pećinci je ovih dana završila sa uručenjem higijenskih paketa porodicama koje su dobile prinovu u 2020. godini. Paketi su u saradnji sa savetima mesnih zajednica, uz poštovanje svih mera zaštite od širenja infekcije, uručeni na kućne adrese porodica, a predsednik opštine Siniša Đokić uručio je poklon-paket porodici Bućan iz Kupinova.

On je tom prilikom naglasio da opština Pećinci izdvaja značajna sredstva za podršku mladim bračnim parovima koji zasnivaju porodicu.

„Pored higijenskih paketa pećinačka lokalna samouprava svakoj porodici koja dobije novorođenče isplaćuje jednokratnu novčanu naknadu u iznosu od 40.000 dinara, jer želimo da roditelji znaju da u odgajanju dece mogu da računaju na podršku Opštine od samog rođenja deteta, a zatim i tokom školovanja, pronalaženja zaposlenja i, nadamo se, jednog dana ponovo zasnivanja porodice ovde gde su rođeni. Sve to radimo sa ciljem da pobedimo belu kugu koja je problem u celoj našoj zemlji, a nije mimoišla ni opštinu Pećinci“ – izjavio je predsednik Đokić.

Mala Elena Bućan je prvenče Nine i Bojana, a kako nam je rekla majka Nina, već sada se planira proširenje porodice.

„Porodicama sa bebom svaka podrška je dobrodošla. Znači nam to što možemo da računamo na pomoć Opštine i ne planiramo da se zadržimo na jednom detetu“ – rekla nam je Nina.

Higijenske pakete su dobile 163 porodice sa teritorije pećinačke opštine, koje su prijavile novorođenče u periodu od 1. januara do 31. decembra prošle godine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here