Naslovna Srem Inđija Hiljadu novih radnih mesta u Sremu

Hiljadu novih radnih mesta u Sremu

PODELI
Foto: Novosti.rs

U poslednje tri godine u severoistočnu radnu zonu u Inđiji, uloženo je skoro 100 miliona dinara, zajedničkih sredstava Opštine Inđija i pokrajinskih sekretarijata, što je dovelo do odličnog rezultata i to potpisivanja ugovora o 10 novih investicija.

Nakon puštanja u puni proizvodni ciklus fabričkih postrojenja, na ovoj lokaciji biće otvoreno hiljadu novih radnih mesta, a u lokalnoj samoupravi očekuju da će se stopa nezaposlenosti spustiti na oko dva procenta.

“Maštam o povratku u Srem” – zapisi sa Evropske smotre folklora

Prema zvaničnoj evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, trenutna nezaposlenost u ovoj opštini je oko 4,2 procenata ili 1.713 građana, a u Inđiji će biti posla za svakog ko želi da radi, tvrdi Vladimir Gak, predsednik opštine Inđija.

– Niska stopa nezaposlenosti i povećanje konkurencije na tržištu rada nesumnjivo će dovesti do povećanja ličnog dohotka i životnog standarda građana, što i jeste naš krajnji cilj. – kaže Gak.

Inđija dobija BESPLATAN WI-FI!

– Podsetiću da je do pre tri godine severoistočna industrijska zona površine 97 hektara u opštinskom vlasništvu bila samo obična njiva, bez mogućnosti da investitor odmah započne izgradnju fabrike. – naglasio je predsednik.

Danas, svaka parcela opremljena je strujom, vodom, kanalizacijom, gasom, telekomunikacijom, odnosno svim priključcima neophodnim za započinjanje proizvodnje.

Obavezno tuširanje posle plivanja u Savi!

– Mi smo uz nesebičnu finansijsku pomoć Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo doveli ovu lokaciju do statusa najatraktivnije industrijske zone u jugoistočnoj Evropi. Zainteresovanost investitora je velika, uskoro očekujemo i konačne dogovore. – kaže Gak.

ZAINTERESOVANI I KINEZI

Među zainteresovanima je i kineska kompanija “Đin Gu”, koja proizvodi rakije od žitarica. Oni imaju u planu da otvore proizvodni pogon u Inđiji, zato opštinsko rukovodstvo željno iščekuje kinesku delegaciju koja bi trebalo uskoro da dođe.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here