Naslovna IT HIT IGRA GOD OF WAR STIŽE NA PC: Objavljene specifikacije za hardver

HIT IGRA GOD OF WAR STIŽE NA PC: Objavljene specifikacije za hardver

PODELI
Izvor: smartife/Playstation Promo

God of War je od početka pobeda za kompaniju Sony, a na PC stiže 14. januara 2022. godine, preko Epic Games Store ili platforme Steam.

PlayStation 4 klasik God of War (2018) konačno stiže na PC, a trejler prikazuje neka poboljšanja za novu verziju igre.

Zajedno s ažuriranjima, Sony je objavio i specifikacije za hardver, a nova verzija donosi bolju grafiku, ekskluzivne dodatke za PC verziju, te HDR.

Kompanija NVDIA je objavila da će svi oni koji koriste GeForce RTX GPU, bilo na desktopu ili na laptopu, dobiti bolje God of War iskustvo, a zahvaljujući NVIDIA DLSS tehnologiji (Deep Learning Super Sampling) koja poboljšava grafiku (uz pomoć neutralnih mreža povećava broj slika u sekundi, što utiče na kvalitet), te NVIDIA Reflex koji optimizuje latenciju i sprečava da „igra secka“.

Nvidia DLSS je dostupan na svim Geforce RTX grafičkim kartama, ali nisu neophodne da bi igra mogla da se pokrene i igra. U specifikacijama stoji da je minimum GTX 960, a s takvim GPU-om je kvalitet ograničen na 720p i 30 frejmova u sekundi. Igra je dizajnirana za 60 frejmova u sekundi i 4K rezoluciju, a za to zadovoljstvo je potrebna RTX 3080 grafička karta.

Dakle, minimum kada su PC specifikacije u pitanju traži rezoluciju od 720p pri 30fps, Nvidia GTX 960 ili AMD R9 290X, s Intel i5 procesorom (ili nekim sličnim) i 8GB RAM-a. Potrebno je i 70 GB slobodnog prostora, a preporučuje se da se pokreće preko SSD uređaja.

Za vrhunski kvalitet su prohtevi nešto ozbiljniji, pa je potrebno 4K pri 60fps, potom Nvidia RTX 3080 (10 GB) ili AMD RX 6080 XT (16 GB), i9-9900k (8 jezgara 3,6 GHz) i 16GB RAM-a.

God of War je od početka pobeda za kompaniju Sony, a na PC stiže 14. januara 2022. godine, preko Epic Games Store ili platforme Steam.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here