Naslovna Dogadjaj Hitovi Diznijevih crtaća otvaraju Sajam kulture mladih na selu u Pećincima

Hitovi Diznijevih crtaća otvaraju Sajam kulture mladih na selu u Pećincima

PODELI
Foto: rtv

PEĆINCI – Svečano otvaranje 2. “Sajma kulture mladih na selu” zakazano je za petak 8. novembar u 17 časova u sali Kulturnog centra Pećinci. Ovogodišnja manifestacija biće otvorena Koncertom dečje muzike u okviru kojeg će se predstaviti pevačica, pozorišna i glasovna glumica Irina Arsenijević iz Šimanovaca uz pratnju Kvarteta “Maestre” iz Sremske Mitrovici, a najmlađi će imati priliku da uživaju uz hitove iz najpoznatijih Diznijevih crtaća.

Drugog sajamskog dana, u subotu 9. novembra s početkom u 19 časova ljubitelji pisane reči uživaće u promociji zbirke pesama mlade pesnikinje Kristine Arsenijević iz Popinaca, inače studentkinje Filološkog fakulteta u Beogradu na odseku za srpski jezik i književnost, koja je izdala knjigu pod nazivom “Za sve je kriva Kristina”.

“Sajam kulture mladih na selu” po drugi put organizuje pećinački Kulturni centar pod pokroviteljstvom opštine Pećinci i Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije. Ova manifestacija pokrenuta je prošle godine kada se obeležavalo četiri decenije postojanja i rada administrativnog centra kulture u pećinačkoj opštini. “Sajam kulture mladih na selu” zamišljen je kao kolažni program u kojem učestvuju uspešni mladi talenti sa teritorije opštine koji svoje znanje stiču ili su stekli u umetničkim srednjim školama i akademijama ili su se oprobali u značajnim muzičkim takmičenjima i projektima u zemlji.

Tokom sedam sajamskih večeri od 8. do 29. novembra, svakog petka i subote publika će uživati u dečjoj, duhovnoj, klasičnoj i rok muzici, kao i pesničkim, pozorišnim i filmskim programima, dok će prateći programi biti organizovani u saradnji sa Dnevnim boravkom za decu i mlade sa smetnjama u razvoju u Subotištu.

Sajam kulture mladih na selu čiji su promoteri i voditelji programa studenti Marija Kolak iz Šimanovaca i Jovan Čikić iz Pećinaca organizuje se u saradnji sa pećinačkom PU “Vlada Obradović Kameni”, OŠ “Slobodan Bajić Paja” Pećinci, OŠ “Dušan Jerković Uča” Šimanovci, OŠ “Dušan Vukasović Diogen” Kupinovo, STŠ “Milenko Verkić Neša” Pećinci, pećinačkom Narodnom bibliotekom, Udruženjem mladih aktivista Pećinci, Arhijerejskim namesništvom pećinačkim i pećinačkim Centrom za socijalni rad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here