Naslovna Zabava HOLIVUDSKE ZVEZDE PRAVOSLAVNE VERE: Ove POZNATE ličnosti SLAVE BOŽIĆ kad i mi!

HOLIVUDSKE ZVEZDE PRAVOSLAVNE VERE: Ove POZNATE ličnosti SLAVE BOŽIĆ kad i mi!

PODELI
Foto: profimedia

Malo je poznato da neke od najpoznatijih ličnosti na svetu propadaju pravoslavnoj veri, a mnogi čak slave jedan od najvećih hrišćanskih praznika, Božić, po julijanskom kalendaru. 

Evo koje ličnosti su u pitanju: 

1. Kim Kardašijan

Najpoznatija starleta na svetu, Kim Kardašijan, iako je rođena u Americi, ne zaboravlja svoje poreklo. Njena porodica vuče korene iz Jermenije, a njeni preci živeli su na područiju današnje Turske. 

Poznata starleta, iako je već četvrta generacija iseljenika iz Jermenije, ne propušta da 7. januara čestita Božić svima koji slave ovaj praznik po julijanskom kalendaru. 

2. Tom Henks

Slavnog oskarovca ljubav je navela da prihvati pravoslavnu veru.

– Mislim da je pravoslavlje moje duhovno nasleđe. Oženio sam se u istoj crkvi u kojoj je moja supruga krštena i u kojoj su krštena naša deca – rekao je jednom prilikom Tom henks. 

3. Naomi Kembel

Najpoznatiji supermodel na svetu Naomi Kembl, rođena je u Engleskoj, a poreklo vodi sa Jamajke. I nju je ljubav navela da promeni veru. Dok je dugonoga lepotica bila u vezi sa ruskim tajkunom Vladislavom Doronjinom, postala je vernik Ruske pravoslavne crkve. 

4. Dženifer Eniston

Jedna od najpoznatijih američkih glumica, koja se proslavila u TV seriji “Prijatelji”, pravoslavlje je nasledila od oca, koji je rođen kao Janis Anastasakis na grčkom ostrvu Krit. Dženifer je davala dobrotvorne priloge za crkvu pod okriljem Vaseljenske patrijaršije.

5. Džejms Beluši

Pedesetšestogodišnji Džejms Adam Beluši rođen je u Čikagu, a njegovi roditelji su emigrirali iz jednog albanskog sela nedaleko od granice s Grčkom. Džejms je pripadnik Albanske pravoslavne crkve i ponosan je na svoje korene. Inače, glumac je s porodicom tokom osamdesetih godina stalno posećivao Srpsku pravoslavnu crkvu u Los Anđelesu, pre nego što je krajem devedesetih pružio podršku nezavisnosti Kosova.

6. Dejvid Gahan

Pevač grupe “Depeche mode” Dejvid Gahan je preuzeo pravoslavnu veru od svoje supruge Dženifer Skilaz.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here