Naslovna Srem Ruma “Horis – Konjičke rute Srem “: Radovi na zatvorenom manježu

“Horis – Konjičke rute Srem “: Radovi na zatvorenom manježu

PODELI

Građevinskim radovima na zatvorenom manježu privodi se kraju treći period implementacije projekta “Horis- Konjičke rute Srem”.

Ruma će zahvaljujući ovom projektu prekogranične saradnje, koji se finansira sredstvima EU, dobiti kompleks za konjički sport, u kome će se pored škole jahanja organizovati i hipoterapija.

Trenutno se izvode radovi na pokrivanju i opremanju hale, tj. zatvorenog manježa koji se prostire na površini od 1.012 m2, a zatim će uslediti i parterno opremanje kompleksa.

Radovi na otvorenom manježu površine 836 m2, kao i na štali, su praktično završeni.

Preko partnera u projektu SPPŠ “Stevan Petrović Brile”, izvršena je nabavka opreme za jahanje, a sledi i nabavka konja koji će se koristiti za hipoterapiju.

Zahtevna obuka i edukacija 15 ljudi iz SPPŠ “Stevan Petrović Brile”, Centra za socijalni rad Opštine Ruma, Dnevnog centra/boravka za decu sa smetnjama u razvoju, Doma zdravlja “Ruma” koji će raditi pri kompleksu, počela je u maju ove godine i trajaće do polovine naredne godine.

Sa završetkom stručnog usavršavanja stvoriće se svi uslovi za početak rada škole jahanja i hipoterapije namenjene deci sa funkcionalnim ograničenjima, neuromotornim i senzornim disfunkcijama.

Pored terapeutskog konja, koji će služiti isključivo hipoterapiju, ovim projektom je predviđena nabavka još tri konja obučena za rad sa decom, koji će se koristiti zarad u školi jahanja.

Evropska unija je za izgradnju kompleksa za konjički sport u Rumi izdvojila oko 240.000 evra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here