Naslovna Srem Sremska Mitrovica HOROR KOD LAĆARKA: Mrtve svinje na putu

HOROR KOD LAĆARKA: Mrtve svinje na putu

PODELI
Foto: Facebook/Dragana Udovičić

Stanovnici Laćarka zgroženi su prizorom koji su zatekli prethodnih dana – na putu do lokalnog groblja razbacane su mrtve svinje!

Jezive slike pojavile su se na internetu, a stanovnici Laćarka kažu da su užasnuti prizorom pored kog moraju da prođu da bi stigli do groblja.

Ovo je ruglo za naše selo. Zar ne mogu nadležni da reaguju da se ne sramotimo. I neko bi mogao da skloni ono grozno smeće s groblja i da postavi kontejnere, a ovaj put da se očisti i održava” piše u komentarima ispod slike koja kruži internetom.

Goran Trivan, ministar za zaštitu životne sredine, rekao je za Kurir da je zgrožen ovako neodgovornim ponašanjem.

“Upravljanje životinjskim otpadom je slabo uređena oblast i neophodno je iznalaženje sistemskog rešenja. Konkretan slučaj nije u nadležnosti Ministarstva zaštite životne sredine, ali ćemo inicirati rešavanje ovog problema u saradnji sa svim nadležnim organima. Zgrožen sam ovakvom nedopustivom, skandaloznom slikom i neodgovornim ponašanjem počinioca. Niko nema pravo da ugrožava zdravlje i živote ljudi zagađujući životnu sredinu”, rekao je Trivan.

On apeluje na sve građane da ovakve i slične slučajeve prijavljuju nadležnima.

Lično ću reagovati i proveriti svaki prijavljeni slučaj za koji postoji indicija da narušava kolektivno zdravlje i zagađuje životnu sredinu” – istakao je ministar.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here