Naslovna Hronika HOROR u Starim Banovcima: Muškarac (65) držao devojčicu (14) kao ROBINJU

HOROR u Starim Banovcima: Muškarac (65) držao devojčicu (14) kao ROBINJU

PODELI

D. R. (65) iz Starih Banovaca uhapšen je zbog sumnje da je maloletnu devojčicu zlostavljao deset dana i držao zatočenu u svojoj kući. Prema nezvaničnim saznanjima, nestanak četrnaestogodišnje devojčice hraniteljska porodica prijavila je 14. marta. Mesec dana kasnije, prilikom pretresa kuće D. R. zbog sumnji da poseduje oružje, pronađena je maloletnica.

Ona je tada pripadnicima policije ispričala da ju D. R. seksualno zlostavljao i zabranio da napusti kuću, uz pretnje da će je ubiti ako pokuša da pobegne. Tokom pretresa pronađen je i gasni pištolj sa četiri metka, za koji D. R. nije posedovao dozvolu.

Navodno, devojčica je svojevoljno napustila hraniteljsku porodicu, a pronađena je uplakana u stanu starijeg muškarca. Kako je “Novostima” nezvanično potvrđeno, maloletno lice je u više navrata odlazilo od kuće staratelja, ali se uvek posle određenog vremena vraćala. Nestanak je prijavljen jer je niko nije video nekoliko dana.

Meštani Starih Banovaca juče su bili u šoku. Za nemio događaj saznali su iz medija, a svog komšiju koji je obljubio dete ne poznaju.

– Veliko je ovo mesto, ima mnogo ljudi, pa ne znamo tačno ko je taj muškarac. Ne pamtimo da se nekada ranije dogodilo nešto slično u našem selu – objašnjavaju stanovnici Starih Banovaca.

– Ovde ima dosta hraniteljskih porodica, i to su sve divne porodice koje brinu o deci. Ljudi koji su obučeni za to i imaju dosta iskustva.

D. R. je odmah priveden i zadržan u policijskoj stanici, a potom je uz krivičnu prijavu saslušan u tužilaštvu. Njemu je nakon toga određen pritvor od 30 dana zbog nedozvoljenog držanja oružja i municije, i obljube nad detetom. O slučaju je obavešten i Centar za socijalni rad.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here