Naslovna dogadjaji Hrtkovci: Radikali na Otadžbinskom kongresu, Šešelj ponovo predsednik!

Hrtkovci: Radikali na Otadžbinskom kongresu, Šešelj ponovo predsednik!

PODELI
Foto: 021.rs

Deseti Otadžbinski kongres Srpske radikalne stranke održan je u Hrtkovcima, na imanju lidera stranke i osuđenog ratnog zločinca Vojislava Šešelja.

Otadžbinski kongres Srpske radikalne stranke u Hrtkovcima!

Prisustvovalo je 449 delegata SRS, a Šešelj je ponovo izabran za predsednika stranke. Kongres se održava na imanju Šešelja u Hrtkovcima. Haški osuđenik je prošle godine kupio kuću u Hrtkovcima, na kojoj je istakao da je to “Kuća Vojislava Šešelja”. U dvorištu je bio raširen šator.

Podsetimo, odluka Srpske radikalne stranke da Otadžbinski kongres održi u Hrtkovcima, mesto odakle je, kako je okarakterisano, počeo progon Hrvata iz Vojvodine, izazvala je brojne reakcije. Pre više od četvrt veka Vojislav Šešelj je učestvovao na mitingu na kojem su pročitana imena “nepoželjnih Hrvata”, a lider radikala je tada poručio kako je ubeđen da će se Srbi iz Hrtkovaca i okolnih mesta ubrzo “otarasiti preostalih Hrvata”, ali i da u tom mestu nema mesta za Hrvate.

Predsednik zamolio ambasadorku Kine da se ubrzaju radovi na deonici brze pruge Beograd – Stara Pazova

Kako je ranije za 021.rs rečeno u SRS, Hrtkovci su odabrani zato što je to mesto sedište Komiteta za odbranu Vojislava Šešelja, ali da je tamo sedište i Okružnog odbora u Sremu, kao i sedište Opštinskog odbora u Rumi.

Najava održavanja Otadžbinskog kongresa SRS u Hrtkovcima izazvala je mnoge negativne reakcije, deo opozicije i organizacija je tražio da se taj skup zabrani.

Takođe, Šešelj je kao mesto prebivališta naveo Rumu, što može da znači da bi mogao da se kandiduje na izborima za predsednika opštine.

Novi računarski smer u rumskoj gimnaziji!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here