Naslovna Kultura Humanitarni performans o Paganiniju za kupovinu mobilijara za niške parkove

Humanitarni performans o Paganiniju za kupovinu mobilijara za niške parkove

Foto: juzne vesti

U Narodnom pozorištu Niš u nedelju, 12. januara, muzička grupa iz Sremske Mitrovice izvešće muzičko-scenski performans “Maestro“, koji je posvećen predstavljanju i afirmaciji dela Nikola Paganinija. Sav prihod od koncerta biće, kažu organizatori, iskorišćen za kupovinu mobilijara koji će biti postavljen u Nišu.

Performans koji će na zamiljiv način predstaviti život i delo slavnog italijanskog violiniste i kompozitora deo je humanitarnog projekta, koji pod sloganom “Božanski je davati, primati je ljudski” poslednjih 9 godina organizuju Rotarakt i Rotari klub Niš.

Delo je namenjeno široj publici, od obrazovanih muzičara do potpuno neinformisanog slušaoca, jer kroz rekonstrukciju njegovog života publika dobija mogućnost kako umetničkog užitka tako i obrazovne avanture. Tokom koncerta publika će prisustvovati onom što možemo nazvati scenski performans u multimedijalnom okruženju, preplićući muziku, istoriju, umetnički prikaz i univerzalne ljudske istine – kažu organizatori.

Poručuju da je performans “Maestro“ pre svega je umetnička igra i jedinstveno putovanje za sve, učesnike i gledaoce. U njemu učestvuju Ivana Mirosavljević (gitara i autor), Katarina Milutinović (violina), Aleksandar Cundra (klavir), Nikola Janošević (glumac), dok je režiju radila Nikolina Đukanović.

Ulaznice koštaju 400 dinara, a mogu se kupiti u kafićima “Gnezdo”, “Square cafe” i u “Mascaron” ili rezervisati slanjem poruke na Fejsbuk stranice organizatora.

IZVORjuzne vesti
Prethodna vestSPC DONELA ODLUKU! Srbi ne odustaju: Litije se nastavljaju posle Božića PO OVOM RASPOREDU!
Sledeća vestDeca iz Sremske Mitrovice na vezi sa ruskim kosmonautima u svemiru

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here