Naslovna Srem Humanitarni uskršnji bazar za Natašu Nedić

Humanitarni uskršnji bazar za Natašu Nedić

PODELI
Foto: mojgradsm.rs

SREMSKA MITROVICA – Udruženje Nemaca ’’Syrmisch Mitrowitz’’ Sremska Mitrovica je 13. i 14. aprila organizovalo ’’Uskršnju radionicu’’ (’’Osterbastelreiche’’) u čitaonici Biblioteke “Gligorije Vozarović” u Sremskoj Mitrovici.

Učesnici radionice su bili učenice i učenici IV razreda OŠ ’’Boško Palkovljević – Pinki’’ sa svojom učiteljicom Milom Pavlović.

Takođe na radionici su učestvovali kako mlađi tako i stariji članovi udruženja, nastavnice nemačkog jezika Ivana Jeftić i Marina Stojković i veroučiteljica Emilija Major. Cilj radionice je bio da stariji članovi ispričaju učesnicima zašto se proslavlja Uskrs, kakvi se običaji neguju za Uskrs kod Nemaca, zašto se farbaju jaja.

Svi učesnici radionice kako mlađi tako i stariji su tokom dva dana izrađivali uskršnje ukrase i različite dekoracije, učili nemački jezik (kako se kaže Uskrs, zec, jaje, janje, kako se na nemačkom kažu boje… i sl.), neki od učesnika su na nemačkom jeziku poželeli i uskršnje želje.

Andrijana Bauer Živković predsednica Udruženja Nemaca ’’Syrmisch Mitrowitz’’ Sremska Mitrovica je rekla: Sve ukrase koje smo tokom radionice izradili ponudili smo našim sugrađanima na ’’Uskršnjem bazaru’’, koji smo organizovali na Veliku Subotu u dvorištu Rimokatoličke crkve Svetog Dimitrija za našu sugrađanku Natašu Nedić. Prikupili smo nešto preko 20 277,00 dinara. Deca i njihova učiteljica su zaista bili zadovoljni i ponosni na našu akciju. Naš projekat je podržalo Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova SR Nemačke (BMI) i Biblioteka ’’Gligorije Vozarović. Zahvaljujem se svima koji su se odazvali našoj humanitarnoj akciji.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here