Naslovna Srem Pećinci I ove godine opština Pećinci deo „Miholjskih susreta sela“

I ove godine opština Pećinci deo „Miholjskih susreta sela“

PODELI
Foto: Opština Pećinci

PEĆINCI – Među 87 lokalnih samouprava, sa kojima je juče ministar za brigu o selu Milan Krkobabić potpisao ugovore o dodeli sredstava za realizaciju manifestacije „Miholjski susreti sela“, bila je i opština Pećinci kojoj je dodeljeno 500.000 dinara.

Ugovor je potpisala direktorka Turističke organizacije opštine Pećinci Ljubica Bošković, a sredstva su namenjena realizaciji „Kurzovina festa“ u Ogaru, koji će ove godine, kako je najavila Bošković, biti održan 1. oktobra u dvorištu Aksentijevog kućerka u Ogaru.

„Kurzovina fest će ove godine biti održan peti put, što je mali jubilej, a ovo je druga godina kako se održava u okviru manifestacije Miholjski susreti sela i kako je jedan od pokrovitelja Ministarstvo za brigu o selu, uz Opštinu Pećinci koja je pokrovitelj manifestacije od samog početka do danas“ – rekla je Bošković.

Ministar Krkobabić je juče u Palati Srbija istakao da će ove godine Miholjski susreti sela okupiti blizu 1300 sela Srbije iz 87 lokalnih samouprava, a u njima će uzeti učešće i pratiće ih oko 150.000 ljudi. Manifestacije će se održavati od 1. jula do 1. decembra ove godine. Ministar je juče potpisao ugovore u ukupnom iznosu 41,3 miliona dinara.

Aktivnosti koje su ove godine podnosioci prijava osmislili su šarolike. Od kulturno-umetničkih i literarnih sadržaja, preko zanatskih i primenjenih umetnosti, do sporta i gastronomskih specijaliteta.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here