Naslovna Sport I Šimanovčani odradili prvi trening

I Šimanovčani odradili prvi trening

Foto: ilustracija

Sa nestrpljenjem se očekuje početak prolećnog dela prvenstva. Fudbalski klubovi iz opštine Pećinci započinju sa pripremama, a među njima je i šimanovački Hajduk, koji je prvi deo sezone završio na vrhu tabele Opštinske lige Pećinci sa 30 bodova.

Fudbalski poslenici iz Šimanovaca okupljeni oko Hajduka 1932 izvršili su prvu prozivku igrača. Kako nam je rekao trener Neša Jovanović neće se odustati od maksimalne ozbiljnosti u radu, jer bez obzira što su jesenas bili dominantni u svojoj ligi, ne žele ništa da prepuste slučaju.

„Želimo da sezonu što ozbiljnije završimo. Tokom priprema sve je precizirano: radićemo četiri puta nedeljno, uz nekoliko kontrolnih utakmica: 14. februara igramo protiv Kamenog iz Ašanje, 28. protiv Sremca iz Deča, a 7. marta, rival će nam biti Graničar iz Obreža. Tokom zimske pauze, klub su napustili Krstović i Jovanović. S druge strane, dobili smo tri nova (stara) fudbalera: Nikolu Nikolića i Branislava Čavića (Donji Srem 2015) i Igora Arsenovića (Budućnost, Dobanovci). Što se tiče pripremnih utakmica, namerno smo birali klubove iz većeg ranga. Želimo da vidimo koliko smo mi, u stvari, dobra ekipa. Jednostavno, tako bi i saznali šta nas u višem stepenu takmičenja očekuje“ – rekao je Jovanović.

Tomislav Ćirković, predsednik kluba, sa ponosom kaže da kada se govori o Hajduku uvek se misli na sve njegove selekcije, koje su, kako kaže, u punom zamahu.

„Počev od škole fudbala, pa do seniora i onih najstarijih, veterana. Već sada razmišljamo i o formiranju kadetske ekipe, koju moramo imati, kada se plasiramo u viši rang. Takođe, uz pomoć pećinačke lokalne samouprave, planiramo velike radove i oko poboljšanja infrastrukture. Potrebno je promeniti sedišta na tribinama, pojačati osvetljenje, trajnije rešiti sistem zalivanja terena. Uz dobar rad trenera i igrača na terenu, i nas u klubu i oko njega, Hajduk 1932 će se vratiti na mesto koje mu, po svemu, pripada“ – izjavio je Ćirković.

Prethodna vestVodostaj reke Save nastavlja da raste
Sledeća vestDnevni horoskop za 4. februar: Vaš život je vaša stvar!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here