Naslovna Srbija “IDEM TAMO GDE ME VOLE”: Kako izgleda Šešeljova kuća u Hrtkovcima?

“IDEM TAMO GDE ME VOLE”: Kako izgleda Šešeljova kuća u Hrtkovcima?

PODELI
Foto: M. Mijušković

Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj izjavio je da je u Hrtkovcima kupio kuću “za odmor, rad i pisanje”, dodajući da će u njoj biti smeštene prostorije Mjesnog odbora SRS, kao i glavna kancelarija komiteta za njegovu odbranu pred Haškim tribunalom.

– Idem tamo gde me ljudi vole, gde me svako zna. Narod me je u Hrtkovcima sa oduševljenjem dočekao, a televizije koje su tamo slale ekipe da snime neku negativnu reakciju imale su tešku muku da to i urade – kazao je lider radikala

Šešelj je novinarima u Skupštini Srbije rekao da će “bukvalno iz svake kuće” u Hrtkovcima izvesti po jednog svedoka u postupku koji će pokrenuti pred žalbenim vijećem Mehanizma za međunarodne krivične sudove u Hagu.

On je dodao da u narednih četiri-pet godina sprema “definitivni obračun” sa Haškim tribunalom, i da će tražiti da mu se omogući žalbu na drugostepenu presudu kojom je osuđen na 10 godina zatvora “za podsticanje progona, deportacije i prisilno raseljavanje Hrvata iz Hrtkovaca”.

Predsednik Odbora za ljudska i manjinska prava Skupštine Srbije, Meho Omerović, smatra da je čista provokacija, ali, kako je naveo, i očajnički i opasan pokušaj pravosnažno osuđenog za zločin u Hrtkovcima, izjava Vojislava Šešelja o kupovini kuće u tom mestu.

„Njegova politika rata, mržnje, zastrašivanja je odavno poražena. Povratak na mesto zločina, javno isticanje da će ponoviti zločin samo dodatno zabrinjavaju stanovnike Hrtkovaca, ali ovaj put Srba jer je Hrvata zbog njegove politike, preostalo vrlo malo”, naveo je Omerović u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Omerović smatra da ovo, kako kaže, maltretiranje ima za cilj samo da se skrene pažnja, da se pokuša iščupati iz ambisa u koji je upao zbog rejtinga koji ima i zbog građana Srbije, koji ga doživljavaju kao nekog ko je beznačajan na političkoj sceni.

Foto: Srbija Danas

Šešelj je za izjavio da će njegova nova kuća biti “mesto ljubavnog sastajanja” sa hrvatskom predsednicom Kolindom Grabar Kitarović.

– Moja kuća u Hrtkovcima može da se iskoristi kao ljubavno gnezdo kada Kolindica dođe u posetu Srbiji. Kuća je veoma prostrana i neće nam biti nimalo tesno, šta god radili. Vreme je da svoja obećanja upućena njoj ispunim, tako da će biti veoma drag gost u mom domu… Hrtkovci mi se sviđaju i tamo imam važna stranačka posla. Komšije su vrlo lepo reagovale kad su me videle da gledam kuću i tamo vlada pravo oduševljenje zbog mog dolaska – priča Šešelj.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here