Naslovna Srem Sremska Mitrovica Identifikovani osumnjičeni za napad na aktivistu na Fruškoj gori

Identifikovani osumnjičeni za napad na aktivistu na Fruškoj gori

PODELI
Foto: ilustracija

Novi Sad – Pripadnici Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, intenzivnim i operativnim radom, identifikovali su četvoricu muškaraca, dvojicu iz Loznice starosti 26 i 23 godine i dvojicu iz Beočina starosti 38 i 21 godinu, koji se sumnjiče da su 7. avgusta ove godine četrdesetogodišnjem aktivisti Udruženja za zaštitu i čistu Frušku goru zadali više udaraca u glavu i telo.

Potom su mu, kako se sumnja, uzeli mobilni telefon kojim ih je fotografisao i izbrisali fotografije, a zatim mu vratili telefon, saopšteno je iz MUP-a.

Policija će protiv njih četvorice nadlženom tužilaštvu podneti krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nasilničko ponašanje.

Kako se navodi, pripadnici policije nastavljaju dalji rad na utvrđivanju okolnosti u vezi sa nelegalnom sečom šume u Nacionalnom parku Fruška gora.

Petar Živanović, aktivista koji je proteklih meseci često sakupljao smeće po tom nacionalnom parku i simbolično ga ostavljao pred vratima uprave,fizički je napadnut u subotu tokom šetnje kroz šumu.

Zbog toga će sutra ispred sedišta NP „Fruška gora“ u Sremskoj Kamenici, u 13 časova, biti održan protest.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here