Naslovna Hronika “IDIOT NA PUTU” Kamiondžija 10 kilometara SULUDOM VOŽNJOM pretio da izazove katastrofu,...

“IDIOT NA PUTU” Kamiondžija 10 kilometara SULUDOM VOŽNJOM pretio da izazove katastrofu, meštani Iriga ogorčeni

PODELI

Kamion novosadskih tablica vozio je po polovini ceste, vijugao sa jedne na drugu stranu puta, prelazio u suprotni smer i to sve na jednoj od najopasnijih saobraćajnica u Srbiji, u mestu Irig.

– Idiot na putu. Vozimo iza njega više od 10 kilometara, sve vreme ovako vozi – stoji iznad objave snimka jedne korisnice Tvitera.

Sve se desilo pre devet dana na glavnom putu kroz Irig inače poznatom po opasnim krivinama i kamionima koji ovuda svakodnevno prolaze, zagorčavajući meštanima život. Iako su Irižani naviknuti, na blago je reći, užasan saobraćaj, ovo je za njih bilo previše.

Vozač kamiona vijugao je više od deset kilometara preteći da pogazi sve pred sobom ili izazove katastrofalni sudar. Da li je možda bio pod dejstvom alkohola, umoran ili prosto nepažljiv, za sada je enigma.

Kako kažu očevici, posle opasne vožnje, vozač je sišao sa puta i stao na parking jednog odmarališta u Irigu.

Nezvanično saznajemo u policiji da nikakve projave vezano za ovaj događa nisu imali. O tome se povela i rasprava na društvenim mrežama.

– Posle snimka sam okrenula policiju ali je on sišao sa puta na neki parking tako da nisam pozvala. Malo sam besna jer je policija nas, ne jednom, zaustavila bas na ulazu u Irig, a i inače stalno prave sačekuše gde god žbun nađu, a juče ih nigde nije bilo – napisala je na Tviteru žena koja je okačila snimak kamiona.

Kako je objasnio Nenad Ljubušić predsednik Strukovnog udruženja policije, vozača su trebali odmah prijaviti policiji jer snimci na Tviteru, nažalost, ništa ne dokazuju. Mora se utvrditi mesto i vreme prekšaja.

– U takvoj situaciji najbolje je odmah pozvati saobraćajnu policiju, oni će zaustaviti vozilo, izvršiti kontrolu vozila i vozača. Kada te snimi ili uoči ovlašćeno lice to je druga priča – pojasnio je Ljubušić.

Bahati vozač po svemu sudeći, ovaj put proći će bez kazne.

Inače Irig zbog frekventnog saobraćaja teških vozila kroz sam centar naselja godinama trpe torturu. Sudari i zabijanje kamiona u kuće ovde su svakodnevna pojava.

Zbog toga su meštani pre nekoliko godina blokirali put u znak protesta, ali i dalje se ništa nije promenilo na bolje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here