Naslovna Dogadjaj „Ilijanumu” potrebna sanacija

„Ilijanumu” potrebna sanacija

Foto dnevnik

ŠID: Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević posetila je Šid i s kulturnim poslenicima ove sredine razgovarala o budućim zajedničkim projektima.

  • Obilazeći 45 vojvođanskih opština i vodeći razgovor sa predstavnicima institucija kulture, naš je zadatak i cilj da izradimo Studiju o razvoju kulture, koja bi jasnije definisala njen razvoj – rekla je tokom posete Dragana Milošević.

Nakon posete Narodnoj biblioteci „Simeon Piščević“, koja je osnovana pre 170 godina, zatim Kulturno-obrazovnom centru, Galeriji „Sava Šumanović“ i Muzeju naivne umetnosti „Ilijanum“, Dragana Milošević je istakla da, u skladu sa budžetom za sledeću godinu, podrška resornog sekretarijata neće izostati. Tu je posebno naglasila i veća sredstva za otkup vrednih knjiga značajnih autora.

U ime Opštine Šid pozdravne reči uputio je zamenik predsednika Zoran Semenović, dok su predstavnici institucija kulture kao neke od tema istakli sanaciju zgrade „Ilijanuma“, jaču podršku bibliotečkom fondu i onim projektima koji zahtevaju zajednički rad svih nivoa vlasti.

IZVORdnevnik
Prethodna vestLančani sudar osam vozila kod Centra “Sava”
Sledeća vestProjekcije francuskih filmova

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here