Naslovna Dogadjaj „Ilijanumu” potrebna sanacija

„Ilijanumu” potrebna sanacija

PODELI
Foto dnevnik

ŠID: Pokrajinski sekretar za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević posetila je Šid i s kulturnim poslenicima ove sredine razgovarala o budućim zajedničkim projektima.

  • Obilazeći 45 vojvođanskih opština i vodeći razgovor sa predstavnicima institucija kulture, naš je zadatak i cilj da izradimo Studiju o razvoju kulture, koja bi jasnije definisala njen razvoj – rekla je tokom posete Dragana Milošević.

Nakon posete Narodnoj biblioteci „Simeon Piščević“, koja je osnovana pre 170 godina, zatim Kulturno-obrazovnom centru, Galeriji „Sava Šumanović“ i Muzeju naivne umetnosti „Ilijanum“, Dragana Milošević je istakla da, u skladu sa budžetom za sledeću godinu, podrška resornog sekretarijata neće izostati. Tu je posebno naglasila i veća sredstva za otkup vrednih knjiga značajnih autora.

U ime Opštine Šid pozdravne reči uputio je zamenik predsednika Zoran Semenović, dok su predstavnici institucija kulture kao neke od tema istakli sanaciju zgrade „Ilijanuma“, jaču podršku bibliotečkom fondu i onim projektima koji zahtevaju zajednički rad svih nivoa vlasti.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here