Naslovna IT ILON MASK KUPIO DEO TWITTER MREŽE: Najavio Edit dugme i kompletnu reorganizaciju

ILON MASK KUPIO DEO TWITTER MREŽE: Najavio Edit dugme i kompletnu reorganizaciju

PODELI
Foto: prtsc/Smartlife.mondo.rs/Youtube/Saturday Night Live

Ekscentrični vizionar kupio je manjinski deo Twitter mreže i odmah najavio da radi na opciji koju mnogi odavno želimo.

Mask je kupio 9,2% društvene mreže Twitter i trenutno je član borda direktora ove kompanije, kao njen manjinski vlasnik.

Ipak, kako bi bio sprečen da preuzme mrežu u potpunosti dopušten mu je takozvani Tip 2 direktora, što ga ograničava i po pitanju količine udela u kompaniji koji može da poseduje – maksimalno 15 procenata.

Trenutno je Ilon Mask najveći pojedinačni vlasnik dela Twitter mreže i njegovo ulaganje u kompaniju stiže u trenutku kad se on, ali i mnogi drugi žale na slobodu govora na ovoj mreži.

Odluku da Twitter proda 9,2% svog dela Ilonu Masku pozdravio je i Džek Dorsi, koji je čelno mesto jedne od najpopularnijih društvenih mreža napustio krajem novembra prošle godine, kad ga je zamenio, kasnije će se ispostaviti, čovek vrlo kontroverznih stavova i izjava, Parag Agraval.

On je retvitovao jedan od prvih tvitova Ilona Maska, nakon najave da je novi najveći vlasnik dela kompanije u kojem trenutno najbogatiji čovek na planeti traži od tviteraša da glasaju u anketi u vezi sa Edit dugmetom, koje se traži na ovoj mreži od kada je iste, ali su njegovi vlasnici i direktori sve do sada odbijali da ga uvedu. Parag Agraval je u svom retvitu rekao da korisnici izuzetno paze za koju opciju će glasati, jer će to imati dalekosežne posledice na Twitter.

Naravno, malo kontroverze uvek ide uz ime Ilona Maska, takođe, pa bi on mogao da plati kaznu zbog toga što je čekao 21 jedan dan da javno objavi da je kupio deo Twitter mreže. Prema navodima The Verge sajta, to je u SAD krivično deli i mada se ne kažnjava novčano uglavnom, Mask bi mogao da plati do 100.000 dolara zbog ovakve odluke.

Ilon Mask je najavio da će Twitter doživeti značajne promene u narednim mesecima, ali je njegov tvit verovatno prekratak da bi neke od tih promena i imenovao. Moraćemo da sačekamo još neko vreme, pa da ih otkrijemo i sami…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here