Naslovna Dogadjaj IN MEMORIAM Ružojčić Milenko Šerif 1955-2020.

IN MEMORIAM Ružojčić Milenko Šerif 1955-2020.

PODELI
Foto: sirmiuminfo

Sremska Mitrovica – U subotu 1. avgusta 2020. godine  u Beočinu, preminuo je u 66. godini Ružojčić Milenko Šerif, jedan od najboljih fudbalera u istoriji FK Radnički iz Sremske Mitrovice.

Rođen je 1. februara 1955. godine u Sremskoj Mitrovici. Počeo je da igra u podmlatku Radničkog 1970. godine kod trenera Matković Joce.

U svojoj prvoj prvenstvenoj sezoni za prvi tim Hesnarca u Sremskoj ligi, 1972/73. odigrao je 23 utakmice.

Od tada bio je nezamenjiva desna polutka, igrač snažnog, razornog i preciznog šuta, majstor za izvođenje slobodnih udaraca, kapiten i najbolji golgeter Radničkog. Zajedno sa Vranom na golu i Zorkom u odbrani, bio je trio koji je nosio igru Radničkog 70-ih i 80-ih godina prošlog veka.

Njegovi golovi iz slobodnih udaraca razveseljavali su i dizali navijače Radničkog na noge, a golmani širom Srema strepeli su od Šerifovih razornih i preciznih šuteva.

Imao  je ponuda za prelazak od mnogih klubova višeg ranga iz okoline ali bio je i ostao veran Radničkom. U Radničkom je počeo i u Radničkom je završio karijeru. Poslednju sezonu igrao je za Radnički u Sremskoj ligi 1987/88. godine gde je odigrao 6 utakmica.

Odigrao je ukupno 255 prvenstvenih utakmica u 15 sezona za prvi tim FK Radnički i po tome je rekorder Radničkog fudbalskog kluba.

Sahrana Ružojčić Milenka Šerifa obaviće se u sredu 5. avgusta 2020. godine u 13 sati na Novom groblju u Sremskoj Mitrovici.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here