Naslovna Srem Inđija INĐIJA NAGRAĐUJE ZNANJE: Naboljim studentima uručeni ugovori za stipendiranje

INĐIJA NAGRAĐUJE ZNANJE: Naboljim studentima uručeni ugovori za stipendiranje

PODELI

Da lokalna samouprava ume da ceni najbolje studente sa svoje teritorije pokazuje uručivanje ugovora o stipendiranju 86 najvrednijih devojaka i momaka koji su svojim radom zaslužili finansijsku podršku opštine. Studenti će za školsku 2017/2018. godinu primati stipendiju u mesečnom iznosu od 12 hiljada dinara, što spada u red najviših stipendija u Srbiji.

Čestitajući im na uspehu i uloženom trudu, predsednik opštine Inđija Vladimir Gak istakao je da se znanje isplati i da lokalno rukovodstvo to prepoznaje, te se zbog toga svake godine preduzima niz mera kako bi se studentima poboljšali uslovi za učenje.

„Spadamo u red opština koje sigurno daleko najviše pokazuju koliko brinu o studentima, pogotovo o onim najboljima. Veoma nam je važno da podstaknemo svakog studenta na rad ali i da znaju da postoji opština koja brine o njima, jer želimo da se osećaju kao nerazdvojni deo naše sredine u kojoj će sutra raditi i stvariti povoljnije okruženje za život“.

Gak je u obraćanju studentima podsetio da Opština refundira 50% troškova domskog smeštaja i pozvao ih da to svoje pravo iskoriste. Takođe, predstavio im je plan za izgradnju kadrovskih stanova za koje kao svršeni diplomci mogu konkurisati, bez obzira da li će raditi u javnom ili privatnom sektoru.

On je dodao da će se u narednom periodu predstaviti planovi za dodatne beneficije za najbolje studente. Takođe, uskoro će se organizovati sastanci na kojima će mladi talenti imati prilike da daju predloge i sugestije o tome šta bi se moglo uraditi ili promeniti u našoj opštini a na opštu korist svih građana.

Da podsetimo, studentska stipendija je pre samo dve godine iznosila tek 7.500,00 dinara, da bi se intervencijom predsednika Vladimira Gaka prošle godine podigla na 10 hiljada a ove na 12 hiljada dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here