Naslovna Srem Inđija INĐIJA – najbolje mesto za porodicu

INĐIJA – najbolje mesto za porodicu

PODELI
Foto: dnevnik

Natpisima „Inđija -najbolje mesto za porodicu“ na bilbordima širom opštine iskazuje se da ova sredina pruža niz pogodnosti kao malo koji grad u Srbiji i okruženju.

Zahvaljujući izgradnji novog vrtića, od ove godine Inđija više neće imati listu čekanja za upis dece u predškolsku ustanovu.

U toku je opremanje novoizgrađenog vrtića, nabavka nameštaja, kuhinje i pratećih sadržaja, a početak rada se očekuje za nekoliko nedelja. Od 1. aprila roditelji sa teritorije opštine Inđija moći će elektronski i besplatno da prijave decu za upis u Predškolsku ustanovu „Boško Buha“, na Portalu eUprava, jednostavnim popunjavanjem onlajn obrasca.

Nakon što sva deca budu upisana, u Opštini Inđija planiraju da obezbede finansijska sredstva kako bi isključili obavezu roditelja da plaćaju boravak dece u vrtiću. Cilj je da se omogući da sva deca besplatno borave u objektima predškolske ustanove.

Osim najmlađih Opština Inđija prati i svoje studente izdvajanjem po 17.000 dinara mesečno za stipendije. Lokalna samouprava deli laptop računare vukovcima i istaknutim sportistima, finansira vantelesnu oplodnju, godinama obezbeđuje besplatan prevoz za đake i penzionere.

Za prvorođeno i treće dete u porodici isplaćuje se jednokratna pomoć u iznosu od 50.000 dinara, dele se auto-sedišta za decu, kao nikad do sada ulaže se u poboljšanju školske infrastrukture, kako u gradu tako i u selima.

Ono što je presudni argument kad se tvrdi da je Inđija najbolje mesto za porodicu je podatak da ovde ko god želi da radi – može pronaći posao. To mu garantuje da može da izdržava porodicu i živi normalno, poručuju iz lokalne samouprave.

  • Sa druge strane opština se sve više uređuje, imamo ozbiljnu privrednu aktivnost koja upućuje da ćemo uskoro imati veliki skok plata u Inđiji, osam ili devet zgrada se trenutno zida, a stanovi se rasprodaju već na projektnoj dokumentaciji – rekao je predsednik opštine Inđija Vladimir Gak.

Ne treba zaboraviti da ovde postoje kvalitetni kulturni i sportski sadržaji i ono što je prošle godine započeto jeste značajno ulaganje u turističke potencijale kojim Inđija obiluje. Kada se na to doda da će se u narednom periodu u potpunosti rekonstruisati parkovske površine, pešačke staze, postaviti mobilijari za decu, unaprediti i izgraditi nedostajuća infrastruktura u svim selima, završiti sportska hala i izgraditi zatvoreni gradski bazen kao i brojni „manji“ projekti, možemo zaključiti da je Inđija zaista najbolje mesto za porodicu, poručuju iz ove sremske opštine.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here