Naslovna Srem Inđija Inđija – NOVO ODREDIŠTE KINESKIH INVESTICIJA U SRBIJI

Inđija – NOVO ODREDIŠTE KINESKIH INVESTICIJA U SRBIJI

PODELI

Iako je Inđija poslednjih nedelja često spominjana u gotovo svim nacionalnim medijima kao top destinacija za dolazak nemačkog automobilskog giganta “Volkswagen”, lokalno rukovodstvo nastavlja neumorno da traži nove partnere i potencijalne investitore i to u jednoj od najjačih svetskih ekonomija – Kini.

Predsednik opštine Inđija Vladimir Gak predvodi delegaciju koja je u toku ove nedelje u poseti nekoliko gradova, gde će imati niz bilateralnih i multilateralnih sastanaka sa političkim i ekonomskim predstavnicima gradova Tjanđin, Šiđačuang i Čengde.

Prvog dana posete inđijska delegacija obišla je kompaniju “Badachu Technology group”, a imala je i sastanak sa nekoliko privrednika okupljenih oko Privredne komore grada Tjanđin.

Glavne teme razgovora bile su povezivanje srpskih i kineskih kompanija iz oblasti građevinarstva i mogućnosti da se deo proizvodnje preseli u Inđiju.

U narednim danima inteziviraće se razgovori o načinima predstavljanja i upoznavanja kineskih kompanija sa srpskim tržištem i obrnuto.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here