Naslovna Srem Inđija Inđija u borbi protiv nasilja nad decom

Inđija u borbi protiv nasilja nad decom

PODELI

Opština Inđija potpisala je Protokol o međusektorskoj saradnji na prevenciji i zaštiti dece od nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. Sporazum se odnosi na zaštitu dece u svim sredinama: u porodici, u ustanovama gde deca borave u kraćem i dužem periodu, na ulici, sportskim, zabavnim ili drugim događajima, u digitalnom prostoru i drugim mestima gde se deca nalaze.

„U ovom sporazumu su definisane uloge svih institucija. Veoma je važno da se nasilje odmah prijavi i onda će po službenoj dužnosti da reaguju u školama pedagoško-psihološke službe po svojim protokolima. Ukoliko se uoče neke veće povrede prijavljuje se zdravstvenoj instituciji, a ako ima potrebe i ako su deca svedoci ili žrtve porodičnog nasilja uključuje se i Centar za socijalni rad“, izjavila je Željka Godić Avramović, direktorka Centra za socijalni rad „Dunav“ Inđija.

Usvojeni sporazum treba da doprinese stvaranju efikasnog operativnog tima za prevenciju nasilja i unapređenje zaštite dece koja trpe nasilje, povećanju broja otkrivenih slučajeva nasilja i povećanju broja procesuralnih nasilnika a osnovni cilj je da se osiguraju uslovi za delotvoran i celovit rad svih aktera koji rade na unapređenju prevencije i zaštite dece od nasilja sa teritorije Opštine Inđija.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here