Naslovna Srem Inđija Inđija: Ugovori za kupovinu 15 seoskih kuća za izbegle

Inđija: Ugovori za kupovinu 15 seoskih kuća za izbegle

PODELI
Foto: ekapija

U Inđiji su danas svečano uručeni ugovori za kupovinu 15 seoskih kuća sa okućnicom izbegličkim porodicama iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske sa prebivalištem na teritoriji te opštine.

Kuće su kupljene u okviru Regionalnog stambenog programa (RSP) u Republici Srbiji, potprojekat 9

Sredstva za kupovinu ovih kuća obezbeđena iz donatorskog Fonda Regionalnog stambenog programa, čiji je najveći donator Evropska unija, a vrednost donacije za svaku kuću pojedinačno je 11.000 evra, saopštio je Komesarijat za izbeglice i migracije

“Kroz Regionalni stambeni program do sada je stambeno zbrinuto više od 5.500 izbegličkih porodica, a sredstva su obezbeđena za još 2.000 izbegličkih porodica koja nisu u mogućnosti da samostalno reše svoje stambeno pitanje“ istakla je Svetlana Velimirović, zamenica komesara za izbeglice i migracije.

Komesarijat za izbeglice i migracije je u Inđiji do sada budžetskim i donatorskim sredstvima stambeno zbrinuo više od 450 izbegličkih porodica koji su ovaj grad došle sa ratovima početkom devedesetih godina.

Regionalni stambeni program zajednički je višegodišnji program Srbije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Hrvatske, koji ima za cilj da obezbedi trajna stambena rešenja za najugroženije izbegličke porodice u regionu.

Sprovodi se uz podršku OEBS-a, UNHCR-a i Banke za razvoj Saveta Evrope, a finansiran je sredstvima Evropske unije, koja je i najveći donator, Sjedinjenih Američkih Država, Nemačke, Norveške, Švajcarske, Italije, Danske, Turske, Luksemburga, Španije, Kipra, Češke, Mađarske, Rumunije i Slovačke.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here