Naslovna Srem Inđija Inđijska premijera predstave “Noć u kući gospodina Кolaka” 9. aprila

Inđijska premijera predstave “Noć u kući gospodina Кolaka” 9. aprila

PODELI
Foto: Opština Inđija

INĐIJA – Premijera predstave “Noć u kući gospodina Кolaka” održaće se 9. aprila sa početkom u 20.00 časova, u velikoj sali Кulturnog centra Inđija.

Pisac Vladimir Đurđević rekao je o predstavi:

– Irfan, Boda i Vlada su me naterali da napišem komad o tri luzera.Ponovo.Petnaest godina nakon mog prvog i jedinog takvog,a ujedno i debitanskog komada.
„Ne igraj na Engleze“ je komad o tri antiheroja posle kog muškarci plaču, a ženama ništa nije jasno, “Noć u kući gospodina Kolaka“ je komad o tri antiheroja posle kog muškarcima nije udobno,a ženama sve jasno. Mada, nisam želeo da pojašnjavam bilo šta. Želeo sam da pitam jer svako pozorište, pa čak i ovo malo, kamerno, nepretenciozno, šarmantno pozorište postavlja pitanja –
Đurđević objašnjava.

Da li u vremenu terora lepote i mladosti, i triumfa forme nad suštinom, laži nad istinom i prava nad pravdom, u vremenu seksa bez ljubavi i pozorišta bez pisca i glumaca,u vremenu u kom se stvari digitalizuju, racionalizuju i banalizuju…da li u tom vremenu, muškarac starog kova, analogni neki tip, može pronaći smisao? Prevedeno na jezik ovog vremena: Da li muškarci danas imaju upotrebnu vrednost?

Predstava je nastala u koprodukciji Кulturnog centra Inđija, Centra za kulturu Stara Pazova i produkcijske kuće ”Yugoart” iz Beograda.

Кarte možete kupiti na biletarnici КC-a od 05. aprila od 16 do 20 časova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here